醫護健康

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

rose-mag 發表於 17-11-28 12:43
就咁烚熟去皮食,好甜又飽肚。

我未試過,請問口感似不似蕃薯?

翡翠宮

ariachan 發表於 17-12-27 12:33
我朋友睇中醫叫佢唔好食紅菜頭,涼喎其實係咪加返D薑去中和返就OK呢?

平常就話寒涼就加薑囉,
好似榨果汁又話涼,我睇報紙中醫師教加薑去榨

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MM2005 發表於 17-12-27 18:38
我未試過,請問口感似不似蕃薯?
比蕃薯實淨D,幾爽口,清甜。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

rose-mag 發表於 17-12-28 12:03
比蕃薯實淨D,幾爽口,清甜。

係呀!咁我又試下。
其實多年前第一次買個煲湯,點知切時Hi 到手指尾dd肉又流血,嚇到我跑去急症室,之後都唔敢買,諗起都驚!
現在大力按番傷口都剌痛,唔知係咪切到神經線

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

Thanks for sharing!
:cheeze:  :wave:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

健康有益

大宅

2018復活節勳章

honoluluwendy 發表於 17-11-27 11:46
紅菜頭係降血壓好好嘅食物,又可
以去水腫兼美顏。用黎榨果汁飲用,都好好入口架! ...
加蘋果一齊榨好好飲

大宅

2018復活節勳章

honoluluwendy 發表於 17-11-27 11:46
以去水腫兼美顏。用黎榨果汁飲用,都好好入口架!
...

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

謝謝分享

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

煲羅宋湯, 好好飲.

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

煲湯好好飲
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以去水腫兼美顏。用黎榨果汁飲用,都好好入口架!
...

禁止訪問

子爵府

有沒有即食已切的包裝?

珍珠宮

回覆樓主:

我鍾意做沙律

伯爵府

湯ok

首頁

尾頁

跳至