近排真係好難揾工

Emma8787
|
Send出去好多都無反應
本身又少工選擇,個人真係好唔開心!
starrymama
|
年尾會少d, 但揾到的多數都係好 (唔計個d年頭走人走到年尾個d).
ngwong2
|
做住炒散吧
SUKI20062014
|
加油!
adaughter
|
我都覺得無咩vacancy
readymama
|
Emma8787 發表於 17-11-29 10:40
好悶滯。就算我工種一向多工,近來都無mug 野apply. 我已mug 野都apply 下來增加見既機會。
我都apply 左3-4 個月,有得見既係你一apply 無幾來就約你來見但都係因年紀大或價錢貴最後無下文。
helenmail421
|
starrymama 發表於 17-11-29 11:21
年尾會少d, 但揾到的多數都係好 (唔計個d年頭走人走到年尾個d).

何解?揾到的是好?
Emma8787
|
readymama 發表於 17-11-30 08:40
好悶滯。就算我工種一向多工,近來都無mug 野apply. 我已mug 野都apply 下來增加見既機會。
我都apply 左3- ...

你揾咩工種呀?
真係好難,我都係揾d acc Admin 姐!不過我都有要求嘅,做左咁耐,無理由降到個要求低過以前
JD930    發表於 18-4-9 12:01
貓貓6299
|
Emma8787 發表於 17-12-1 17:31
你揾咩工種呀?
真係好難,我都係揾d acc Admin 姐!不過我都有要求嘅,做左咁耐,無理由降到個要求低過以 ...

咁樓主係要求月薪過18K 返五日做會計行政位嗰d 工,咁樓主有冇持有高級LCC cert 呢?
Emma8787
|
貓貓6299 發表於 17-12-1 22:32
咁樓主係要求月薪過18K 返五日做會計行政位嗰d 工,咁樓主有冇持有高級LCC cert 呢?
...

有呀
貓貓6299
|
Emma8787 發表於 17-12-1 22:33
有呀

不用pm CV 了,FC 說揾街外會計師做算數了

(大前提,前/現會計同事d數係book 亂咗去唔同公司)
JCbabys
|
回覆 Emma8787 的帖子

加油
Pink_Cake
|
starrymama 發表於 17-11-29 11:21
why???????
leewaiyee_hk
|
年尾做住零售先

我想炒 (PART-TIME) 喳喳 卓月 ....唔知有無機呢?
begoodtome
|
Emma8787 發表於 17-11-29 10:40

個個等B仔,過埋年會多好多機會
Handsomewoman
|
begoodtome 發表於 18-1-26 12:37
個個等B仔,過埋年會多好多機會

係咪有啲公司農曆新年前先出架?
BB1097965454
|
D人通常等出完BOUNS 就會走
到時應該容易搵D~
alsace0416
|
ac 你做到 full set 嗎?or 英文流利嗎?如果其中起碼一樣 5 day OL 工應該揾到

LCC 大部份 ac clerk 都有,唔值錢的,唔好意思
ru_663th
|
新年之前, d工唔太好, 可能新年之後(初7)...會好些, 我都忍耐中機會此公司冇花紅, 冇雙糧, 冇人工加, 冇annual dinner....百無!!
ru_663th
|
BB1097965454 發表於 18-1-27 17:11
D人通常等出完BOUNS 就會走
到時應該容易搵D~
8掛問, 咩時間最合時機搵工?