自由報料

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

winglung 發表於 17-12-16 14:26
無記錯係計2日,唔係48小時計即係...若果下午先開始用漫遊,到當晚12點已經計1日
...

我問過職員,確實係24小時

男爵府

bbsau 發表於 17-12-16 14:55
我問過職員,確實係24小時
係喎...睇返資料,佢係寫24小時通行證 x 2
唔好意思,搞錯了其他外遊卡...

近排我都幫阿女睇緊遊學團用乜卡好

伯爵府

winglung 發表於 17-12-16 15:05
係喎...睇返資料,佢係寫24小時通行證 x 2
唔好意思,搞錯了其他外遊卡...

唔緊要,因為我都想在大陸用,所以特登問清楚

大宅

認識瑞士牛牛第一回

mingaga 發表於 17-12-16 08:35
得。用緊。
身在台灣

請問有冇話要點開通嫁?我聽日同女女跟學校返大6玩兩日,但唔知點用,可以教下我嗎?

伯爵府

係24小時 x 2, 而家身在澳洲, 收得好好.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

trendy007 發表於 17-12-16 20:57
係24小時 x 2, 而家身在澳洲, 收得好好.

係咪大6地方都係24小時X2呀?
姐係有兩日時間嗎?

伯爵府

poyan0737 發表於 17-12-16 21:57
係咪大6地方都係24小時X2呀?
姐係有兩日時間嗎?
应該係啦.

水晶宮

poyan0737 發表於 17-12-16 19:41
請問有冇話要點開通嫁?我聽日同女女跟學校返大6玩兩日,但唔知點用,可以教下我嗎?
...

你而加開啟咗先,到明天入大陸睇下用吾用到,我女上星期入大陸先開,又要填好多野,但都開吾到,跟住又話如果要用就俾多$28,有24小時,我幫佢打去The club sim 問,成30分钟都冇人聽,終於我女用信用咭俾咗$28但都用吾到。終於返港後去CSL 問,佢地話Club sim 佢地吾知要打上club sim 問,但其中一職員話要漫遊前三小時開咗app 先,甘今曰咪開咗囉,仲係用吾到,我又幫佢打上去問,等咗45分钟先有人聽,又話冇理由要三小時前開定喎,又問我用乜機,我話Iphone,佢話你做乜吾打去Iphone 問,因每部機都有吾同使用方法。而加係用吾到佢既sim card 呀,其實去甘多地方都用到,反而佢張card 都吾user friendly,已經冇wifi 用,仲打漫遊去Iphone 問咩,哂氣。去CSL 問又吾肯答,喺电話問又話吾知你部機點set ,真係乜都你講哂!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ikab 發表於 17-12-15 22:59

去左, 反應太熱烈,拎左張coupon.要再等通知去尖沙咀拎實体卷

請問点換戲飛,拎左咭但未開通咭,佢話娛樂組合有,但見到咁樣,吾知点拎飛,thx

禁止訪問

水晶宮

chanbigman 發表於 17-12-17 22:02
部手機要開啓國際漫遊數據服務,返大陸已用左2日漫遊數據服務
用中國聯通
...

我囡開咗但用吾到,都吾知點解?

珍珠宮

熱血金章

HLDMaMa 發表於 17-12-17 22:19
我囡開咗但用吾到,都吾知點解?

我係香港開左咭,用左一排。上到大陸,張咭問係咪用漫遊服務,我答確認,跟著彈出左the club apps, 我掛住過關,冇理佢。入左大陸就用到,連whatsapps 都用到。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

回覆樓主:

開左咭吾用住得嗎?有限期?

水晶宮

toffeetong 發表於 17-12-18 08:23
我係香港開左咭,用左一排。上到大陸,張咭問係咪用漫遊服務,我答確認,跟著彈出左the club apps, 我掛住 ...

上星期就臨入去深圳前開,但用吾到,仲要俾咗$28都用吾到,但回港後都有whatsapp,但昨天去又用吾到,甘先激鬼氣,之前去台湾、韓國、日本不下十幾二十次都用得card,反而今次就吾得。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

ikab 發表於 17-12-16 10:05
Good. 收得ok?

收得幾好

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

poyan0737 發表於 17-12-16 19:41
...

一插咭就用得

侯爵府

winglung 發表於 17-12-16 14:21
免費送2日嘛...留意計埋昨天,今晚午夜12點後就用唔到架啦!
更正: 係24小時 x 2
...

計算時間唔係凌晨12點,係整整廿四小時為一天,我用咗共48小時。算收得唔錯,免費嘢,冇咩特別要求。
佢條款都寫得好清楚,無呃人啦!

禁止訪問

男爵府

chanbigman 發表於 17-12-18 13:43
張卡要登club sim個app啓動先,啓動左先有用送的優惠,原本有500mb沒漫遊,還有部機換入club sim好多時要 ...

有500mb漫遊??? 好混亂...我問門市職員,佢話係5gb數據內扣
因阿女要用4日,最後我買咗其他卡比阿女係大陸用...

子爵府

kinglongma 發表於 17-12-17 21:52
請問点換戲飛,拎左咭但未開通咭,佢話娛樂組合有,但見到咁樣,吾知点拎飛,thx

Need to go spwcified hmv shopand show the app to staff

首頁
45678...9

尾頁

跳至