家庭理財

跳至

首頁
23456...64

尾頁

男爵府

yaubb2014 發表於 17-12-22 08:06

多謝你既介紹

我假期前已經做左定期

禁止訪問

男爵府

devilray666 發表於 18-1-1 05:54
依家仲有冇?

有,星期五剛做左

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

星展經apps定$10萬3個月有1.35%,(1.15%基本,0.2%bonus要到期3個月後才入戶口), 另外首次用apps做定期有$400獎金

大宅

大眾財務是根據銀行業條例註冊之接受存款公司,亦是受香港金融管理局監管之認可機構,可接受公眾存款,但是没有銀行五十萬存款保證。

以下利息外,還有超市現金券送。
港幣 $100,000 或以上
三個月 1.1250% 年息, 六個月 1.2500% 年息, 十二個月 1.2500% 年息

港幣 $500,000 或以上
三個月 1.3750% 年息, 六個月 1.5000% 年息, 十二個月 1.5000% 年息

purple_onion    發表於 18-1-13 14:02

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

「無銀行五十萬存款保證」噃!有D驚驚。

大宅

kittylock 發表於 18-1-6 21:23
星展經apps定$10萬3個月有1.35%,(1.15%基本,0.2%bonus要到期3個月後才入戶口), 另外首次用apps做定期有$ ...

要新客戶?

水晶宮

yaubb2014 發表於 17-12-22 08:06

好介紹, 我今日都去南洋做咗,開新戶口都算幾快, 原來200日有第一期息收先

有張mrs field coupon送, activate security token有Starbucks coupon, 介紹人唔知有咩優惠,不過我無問...

伯爵府

DonnieBB 發表於 18-1-10 13:59

好介紹, 我今日都去南洋做咗,開新戶口都算幾快, ...

我冇coupon喎……介紹人得餅券(真你少)
要点先有Mrs field?

水晶宮

yaubb2014 發表於 18-1-10 15:16

我冇coupon喎……介紹人得餅券(真你少)

好似係開戶(唔肯定係咪南商理財), 因為我唔食mrs fields所以集中問佢有無其他選擇 之後佢話activate token就有starbucks.

我之後見網頁話開戶, 開提款card, internet banking 同keep 投資資產金額 會有超市coupon...
http://www.ncb.com.hk/nanyang_bank/popup1/ncb_20180101_reward_t.html

但個staff又無講過...
你地有無開提款card?

子爵府

回覆 devilray666 的帖子

《經濟通通訊社14日專訊》
南洋商業銀行表示,推出「南商68周年賞定期存款」新資金優惠

138天的港元利率為1﹒38%;

398天的港元利率為1﹒68%;
18個月的港元利率高達2﹒05%(平均年利率:1﹒8784%),
起存金額更低至10萬元。

優惠期至 2018年1月19日。(cy)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

amy4321 發表於 18-1-10 12:02
要新客戶?
no need

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DonnieBB 發表於 18-1-10 15:50

你好,請問職員有無好HARDSELL 你其他野呀?我都有意今個星期六去開戶口,只想純定期,到期就走

大宅

kittylock 發表於 18-1-11 12:32
no need

Del

複式洋房

DonnieBB 發表於 18-1-10 13:59

好介紹, 我今日都去南洋做咗,開新戶口都算幾快, ...

請問開新户及定期要否預約定walk in ?

水晶宮

Zebrafish 發表於 18-1-11 15:17
你好,請問職員有無好HARDSELL 你其他野呀?我都有意今個星期六去開戶口,只想純定期,到期就走
...

佢係咁2講下月供股票免手續費, 無sell其他野, 同埋話再有新資金可以19/1前再做多份 唔覺hardsell同都幾快手, 等咗15min(幾個人開acc),開acc around 半個鐘多dd就搞掂(快過永隆好多, 我acc做定期搞成個鐘

水晶宮

jaydenmimi 發表於 18-1-11 16:09
請問開新户及定期要否預約定walk in ?

我walk in 咋, 唔駛teller果邊排,入去有幾張檯d staff坐喺度幫人開acc。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DonnieBB 發表於 18-1-11 16:16
佢係咁2講下月供股票免手續費, 無sell其他野, 同埋話再有新資金可以19/1前再做多份 唔覺hardse ...
謝謝你,咁我星期六去睇睇先

別墅

Miranda_Ho 發表於 18-1-10 19:45
回覆 devilray666 的帖子

《經濟通通訊社14日專訊》
138天優惠已額滿。

首頁
23456...64

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊