親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

非常不愉快的經歷,
Book左帝景酒店汽車主題房,
一家四口去慶祝結婚週年,
晚上小朋友入睡後,先生同我坐在地氈以整李物品,我只坐一段非常短時間,感到有痕癢、但冇意識到,之後去廁所發現有野咬,pet位置有幾粒、

先生坐左十多分鐘,背部都有接觸到,
大件事,身體有掂到地氈除左腳板、都有比咬一粒粒咁,全部集中係接觸地氈位!馬上再冲涼!

好在小朋友們全程冇坐地並冇被咬情況、及己即時自行用噴蚊水
即時到樓下服務台向職員反映,並提供先生被野咬身體相片,及因為呢間係主題房一定好多小朋友入住,點可以咁唔乾淨!!

有位先生黃經理,有禮貌地回覆可以先轉房,
但因為小朋友己入睡所以冇選擇轉房,
並回覆等我地第二朝退房後安排清潔公司檢查、之後再作回覆,
(起碼黃經理都行正面D,都願意清潔先)

因為唔想小朋友有機會坐地氈、今早食完早餐即走,避免停留在房間,
退貨時有位先生陳經理主動向我解釋,
話經佢睇過先生D相,係食物敏感或者風「爛」、
我話點可能只係接觸地氈位先有敏感、
同埋呢間房冇發生過呢啲情況、
所以一定係我老公敏感、

我話我並不是要求賠償,因為呢間主題房、
個對象都係小朋友為主、衛生方面應該做得好啲、如果小朋友咬成咁,但作為父母、絕對唔希望發生小朋友身上,
我話尋日位黃經理都話會徹底清潔間房、

但今朝呢位陳經理,話唔關佢哋酒店事、因為對上一個月已經清潔左、唔會再額外做、
我對呢位陳經理講我真係非常失望、我希望你地回應我係真係做到徹底清潔房間,改善返!
我並不是要賠償同追究負責,做好改善,以免下一個入住家庭有相同不愉快嘅事情發生!

非常希望貴酒店要改善清潔方面、
及呢位陳經理未了解已經推卸、亦唔做任何補救清潔地氈工作,

我真係好想同佢講聲叫佢自己訓係張地氈是啊係咪真係食物敏感
因為我小朋友係度無謂再同呢位陳經理再講、

我話我一定會如實寫返評語、陳經理:隨便

大宅

回覆樓主:

哇,好嚴重渦, 不知所謂的陳經理,你系醫生咩,憑咩判斷, 這服務態度,不可以接受, 再揾酒店高級啲投訴衛生及經理問題, 另外旅遊協會系米管理埋酒店, 是的話, 樓主有時間就打去問問及投訴。

我的重要結婚周年,攪成咁, 我一定唔會放過酒店, 及不想下一家入住都攪成這樣。

酒店這樣的態度,我會追應得的賠償

男爵府

好媽媽勳章

meimei78142 發表於 17-12-1 12:09
非常不愉快的經歷,

呢位陳經理真係.........
唔係咁適合做前線

大宅

粉紅虎 發表於 17-12-1 17:00
哇,好嚴重渦, 不知所謂的陳經理,你系醫生咩,憑咩判斷, 這服務態度,不可以接受, 再揾酒店高級啲投訴 ...

佢話佢本人自己親身試過,
所以一定唔關房間問題喔,

我真係(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

呢位陳經理真係好不負責任......同酒店投訴佢...

複式洋房

回覆樓主:

我住過普通客房,D房真係好污糟,好多塵……

sky60143    發表於 18-4-26 22:40

子爵府

2023年兔年勳章

雖然唔肯定係咪經食物引起,但亦有可能因為地方污糟。我兩年前住嘉湖海X酒店,瞓咗落床一小時即刻背同大肶起一粒粒,情況跟楼主先生一樣,以後black list jor間酒店。
27/11 就是我的大日子呀!!

伯爵府

回覆樓主

似比野咬多d,個陳經理都幾卸責任

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

果陳經理都無腦架, 去佢地個group web 同trip adviser 到投訴啦

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

主題房,真怕左唔會帶小朋友去。 去到 小朋友

大宅

回覆樓主

死喇!重book 佐聖誕節親子房住一晚Tim

大宅

回覆樓主:

好離譜,d地毯有“室”其實唔奇,叫人清潔未得囉!仲要推卸責任

伯爵府

非常不愉快的經歷,

可能木虱,小心帶回家!!

大宅

babycat9001 發表於 17-12-5 21:57
主題房,真怕左唔會帶小朋友去。 去到 小朋友 。

我之前去過黃金無架,
小朋友好開心,諗住試下帝景,
点知咁(emoji)(emoji)

大宅

ch14kwok 發表於 17-12-6 21:52
好離譜,d地毯有“室”其實唔奇,叫人清潔未得囉!仲要推卸責任

就係咁之嘛,
我又唔係要求賠償定咩,
只不過唔想下一個家庭入住咁之嘛,

男爵府

回覆樓主

嘩,好嚴重

禁止訪問

複式洋房

親子王國15週年勳章

回覆 meimei78142 的帖子

呢個陳經埋有冇搞錯

大宅

Puluma 發表於 17-12-10 19:51
如果同一間房, 之前有 99組客人住過, 全部都冇事冇幹, 正正常常, 只係得你有問題 ...

難怪香港係投訴之都. ...

相信閣下一定冇小朋友,

因為所有父母都一定唔想小朋友發生同類情況,
就算0.1 機會都唔希望會發生、

其實做返房間清潔補救措施就無問題,
只係第二天早上酒店方便反映,一個月前己清潔過,就算發生以上情況都唔會再做相應措施!

香港好在就只係有小部份人咁自私,
唔係就會變成自私之都,

大宅

非常不愉快的經歷,

謝謝告知

首頁

尾頁

跳至