點解可以令到個身皮膚好?

taibabe
|
成日睇電視見到d女明星身體皮膚好白滑
自己個身皮膚好粗,同埋難免會有好多橙皮
好想改善一下,已經有做peel同埋日日用身體cream,有冇其他好辦法?定係天生冇得解決呢?
Glamouri
|
taibabe 發表於 17-12-1 22:45
好想改善一下,已經有做peel ...

taibabe
|
Glamouri 發表於 17-12-2 23:36

應該好多人都搵緊方法!其實身邊皮膚要整靚真係好鬼難!
betmomo
|
試下dry skin brushing。不過要堅持 每日沖涼前乾刷全身先去沖。你可以上youtube search下個手勢同方向 堅有用 會滑左同白左。同埋可以去橙皮紋 不過我自己冇乜所以呢樣證實唔到
adacat
|
戒糖
taibabe
|
adacat 發表於 17-12-3 14:02
戒糖

Oh no....我最愛糖:(
taibabe
|
betmomo 發表於 17-12-3 10:11
試下dry skin brushing。不過要堅持 每日沖涼前乾刷全身先去沖。你可以上youtube search下個手勢同方向 堅 ...

多謝您,等我搵下先
adacat
|
多煲花膠和雪耳湯,都有幫助!
Jennife826kkwok
|
taibabe 發表於 17-12-1 22:45
好想改善一下,已經有做peel ...
個人經驗一星期磨沙一次
每日用body lotion。(但仲未搵到一隻好保濕既lotion)
橙皮紋我之前都有,不過今年打完laser就同佢絕左交了

taibabe
|
Jennife826kkwok 發表於 17-12-4 14:22
個人經驗一星期磨沙一次
每日用body lotion。(但仲未搵到一隻好保濕既lotion)
橙皮紋我之前都有,不過今 ...

磨沙我之前都好俾心機成日做
今後來有人話會愈磨愈差
甘我又停左啦
pilotmama
|

我每星期都會浸浴,覺得可以去死皮,因為我皮薄用磨沙會好紅。平日沖涼我用手工皂,keep住用左2年,夏天唔擦cream覺得都滑淨,冬天就擦蘆薈gel+油我每日飲夠8杯水同食好多生果
Jennife826kkwok
|
taibabe 發表於 17-12-4 15:52
磨沙我之前都好俾心機成日做
今後來有人話會愈磨愈差
甘我又停左啦
一個星期一次就夠啦唔好日日磨就得了
taibabe
|
pilotmama 發表於 17-12-4 17:35
我每星期都會浸浴,覺得可以去死皮,因為我皮薄用磨沙會好紅。平日沖涼我用手工皂,keep住用左2年,夏天唔 ...

請問手工皂是什麼排子?
pilotmama
|
回覆 taibabe 的帖子

我好多隻牌子都用過,簡soap、平X媽媽、采X木見、iherb既手工梘覺得最潤係采X木見,夏天用cream都可以唔搽
skyfree333
|
浸浴真係有用,我之前一星期浸一次,皮膚睇得出好左幾多
ikokam
|
我用美白成份面膜膏, FU完面直接GEL落身,
又唔會曬,又可以護埋身
Lmilky
|
Jennife826kkwok 發表於 17-12-4 14:22
個人經驗一星期磨沙一次
橙皮紋我之前都有,不過今 ...

請問你打邊隻?咩價錢?想跟機
cameo
|
skyfree333 發表於 17-12-5 18:24
浸浴真係有用,我之前一星期浸一次,皮膚睇得出好左幾多

我每晚都會浸,維持over 十年了。
我覺得有人天生皮膚勁好,但我呢種只算係後天保養,效果未及天生嘅一半
我浸浴原意係放鬆肌肉,後來發覺容易皮膚乾,每次溝幾滴橄欖油就ok了。
冬天浸後會用一大湯匙份量body lotion(含B3有美白保濕作用),全身按摩搽均後,再沖一沖水先抹身,因為我怕立,但呢個方法用左幾年ok!
Lottecheese
|

呢幾年沖完涼,即搽bb油

mmickey
|
我之結婚前做個巴拿芬蠟全身 真係好滋潤同好滑 不過好貴