懷孕早餐食物

Junesins
|

請問可否食燕麥皮嗎?因中醫說容易小x, 但我已吃了三個月,可以通便
EstrellaDamm
|
Junesins 發表於 17-12-3 21:16
請問可否食燕麥皮嗎?因中醫說容易小x, 但我已吃了三個月,可以通便
我大肚時有食,唔覺有問題。通常中醫話乜話物嘅,應該係食過量好多先會有問題。超市廿幾蚊就有一大袋麥皮,咁易就小產的話,啲人就唔使搵醫生落仔了。
bearbmama
|
麥皮我一路由初期到而家就生都有食。
好奇寶
|
麥片我有左都一路有食開,但唔係日日食囉
Junesins
|
Junesins
|
Junesins
|
szeszeli
|
我日日朝早都食
leungmui08
|
麥皮我朝朝食,便便腸順,未食前勁便秘!
常綠葉
|
我食蕃薯同烚蛋,食左兩個月。開始頂唔順,打算轉成牛油果+烚蛋三文治。
MavisLau1201
|

我基本日日早餐有食少少,再加個雞蛋
RubyYu07
|
麥皮我覺得無問題啊,屬於粗糧,通便食物。
hamsterma
|

我孕期都有食呀,無乜嘢呀
Nino
|
我早餐食麥皮,麥包,煎蛋,芝士,牛油果,生果等自行配搭。
tell-me-y
|
EstrellaDamm 發表於 17-12-3 22:59
我大肚時有食,唔覺有問題。通常中醫話乜話物嘅,應該係食過量好多先會有問題。超市廿幾蚊就有一大袋麥皮, ...

我要做媽媽
|
燕麥皮應該冇問題架,我果時候都有食
duffyma
|
剛懷孕,每天早餐燕麥粥,烚蛋1隻,奇異果1個,士多啤梨10粒, 食左2星期已好悶
timtamgal
|

我因為成日嘔,長期都食d乾既野: 方包/餅乾加水果, 方包自己整少糖少油少鹽,搽少少芝麻醬,間中夾煎蛋,芝士,好味
GracefromGod
|
我中醫話麥皮微涼,所以最初唔建議我食
bilibalalalala
|
我中醫都叫我唔好食住