心聲留言

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Poo得好勳章

他們是否有難言之隱? 點解咁對你?

公爵府

lingshan 發表於 17-12-4 11:38
他們是否有難言之隱? 點解咁對你?

全因性格問題,一個皇帝一個皇后,我係蟻民。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

自己可以決定自己既路...已經係好感恩

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇到都肉赤你,但有時人與人之間真係講緣份

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

父母子女都要睇緣分,不要強求。明白這點,自然放得開。加油

siu05    發表於 17-12-5 13:31

公爵府

不離不棄 發表於 17-12-4 16:48
父母子女都要睇緣分,不要強求。明白這點,自然放得開。加油

同阿爸一定係無緣份,阿媽好少少,間唔中都關心我幾句,或者上世欠左佢,所以呢世佢expect 我要好好回報佢。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

到依家都咁對你,就因你寵出嚟,晨早就應該唔好嚟佢地,只畀基本家用就夠,就算係父母都要畀個心出嚟對待先得架,佢地只同你講金,你死心吧,留番佢個乖仔同新抱孝順佢。

大宅

回覆樓主:

父母都要講緣份,做好基本野就ok

伯爵府

回覆樓主:

男爵府

OKC 發表於 17-12-3 21:57
多年來自問盡力做好孝順女,俾足家用之餘,亦常常帶兩老出外食飯,去了幾次旅行,買很多東西給他們,幾年前 ...
其實係你好哈d,每個人性格唔同,但我明你感受,但都唔使比較or嬲你細佬,因唔關佢事,反而接受佢唔敢叫細佬一家付出,尊重呢樣野,你要佢尊重返你就要比返小小面色佢地知你唔like. 例如佢地閙完你,你就嬲佢地,起碼佢地知你嬲,下次通常唔會再咁,

公爵府

aptcan 發表於 17-12-4 20:36
到依家都咁對你,就因你寵出嚟,晨早就應該唔好嚟佢地,只畀基本家用就夠,就算係父母都要畀個心出嚟對待先 ...

我諗孝順父母係無事錯,只是我高估他們,無諗過我爸可以對我咁尖酸刻薄,無諗過阿媽咁自私同貪心。

男爵府

減齡達人勳章

nataliewsm 發表於 17-12-4 11:06
竟然有阿媽鍚新抱多過個女呀

係架,我媽都係咁,重男輕女,2個新抱錫到燶,我完全明白呢種唔開心。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果佢地太老馮咁自己盡佐本份就算.唔使唔開心

大宅

明白妳感受,自己問心無愧就得啦

少見D會唔會好D,父母好難會改變,自己多D

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

人善被人欺,都適用於父母子女

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

amy730 發表於 17-12-5 12:06
人善被人欺,都適用於父母子女

呢句話係呢幾年深深體會,所以我已唔相信天下無不是之父母這句話。

琥珀宮

重男輕女

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

唔緊要, 最重要自己對自己好

男爵府

畀面勳章

岩岩睇到文章:
人們常犯最大的錯誤,是對陌生太客氣,而對親密的人太苛刻.

首頁
12345...9

尾頁

跳至