廚房石英石檯面

登!登!登!
|
想請教吓有無廚房檯面用石英石既用家, 有無出現食色情況?

我攞咗舊石返屋企試, 老抽, 油, 酒, 咖啡漬都唔食色, 但咖喱就食咗...., 抹咗好耐都仲有黃黃地色
Poyau
|
登!登!登! 發表於 17-12-5 08:47

正常唔食 好味先食

請問咖哩邊度買?
pwsmay    發表於 17-12-5 09:51
ChloeMa
|

so far 都無問題,我用德國嘅。 你試嘅係邊個國家嘅石?
HoshiSora
|

最好試埋紅酒,可能都食色!
有時候墨水都食⋯
小心使用。
bb560
|

落diluted 漂白水,過一陣抹
登!登!登!
|
回覆 ChloeMa 的帖子

可否俾資料我呀, 唔該, 價錢會好貴?

我講咗話唔要大陸, 佢都係要我用, 我咪問佢攞舊石試下, 食色之餘仲好易花, 介刀介幾野就花曬

登!登!登!
|
回覆 Poyau 的帖子

真風趣!
ChloeMa
|

回覆 登!登!登! 的帖子

我係旺角石材舖買,有德國、意大利、韓國、中國石英石,其他人造石都有。 佢話德國嘅有認証,食物可放上面處理,不擔心受污染。 我忘記了他講堅硬度方面 (如無記錯,硬度係髙D),折後 ~$240 sq.ft. 中國、韓國顏色選擇多D,但我諗住貴買平用,而且考慮到食物安全,於是揀咗德國嘅。
Poyau
|
登!登!登! 發表於 17-12-5 13:22

石英石無咁易花 刀背都花邊個牌子?
登!登!登!
|

請問你廚房個台面石最終用咗幾$度? 我個台面係L型, 唔知要幾貴!
ChloeMa
|
登!登!登! 發表於 17-12-6 08:41

請問你廚房個台面石最終用咗幾$度? 我個台面係L型, 唔知要幾貴!

我個廚房係U形,但其中一邊係窄身,再加吧枱枱面。我叫石舖cfu 裝埋,材料+裝工$16500。
登!登!登!
|

你個廚房好靚呀, 唔該你, 麻煩曬
Ytteb
|
登!登!登! 發表於 17-12-5 13:22

大陸都有分好野cheap野
有d師傅會貪平
登!登!登!
|
有無姐妹用西班牙賽麗石?
baby201077
|
ChloeMa 發表於 17-12-5 13:48
回覆 登!登!登! 的帖子

我係旺角石材舖買,有德國、意大利、韓國、中國石英石,其他人造石都有。 佢話德 ...
請問你有無整水檔? 同埋牆身有做背檔嗎?
ChloeMa
|
baby201077 發表於 18-8-9 15:10
請問你有無整水檔? 同埋牆身有做背檔嗎?

乜擋都無整呀! so far 用咗年幾都好ok
常綠葉
|
試下用$12蚊店果d激落去刷下