自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

糯米米糍 發表於 17-12-9 07:42
我覺得有好多係叻唔切,以為自己敏感度好高,好醒,尤其公海呢邊,有啲話題講不得,一出就好似成班食人鯧, ...

果個鋪我有睇,人地正經問個故事,班人冇厘頭講P牌
P牌,保險,精油,墮胎,意外有左,問病千其唔好出現,一出現就有班反信衆走出尼反

珍珠宮

KIbabe 發表於 17-12-9 06:29
仲有就係就算個post係好positive永遠都會有negative嘅留言

我覺得提出正反意見,其實係可以共容。
但我討厭成班人去追擊,不斷在幾個標題下,三申五令佢地認為那套,凡內裡意見不同路者,就追貼糾纏,個勢就要逼到得返一個統一和唱為止。

大宅

娜娜媽. 發表於 17-12-9 02:22
就好似
最新有人問David Webb, 之後有人話又有人搵食

認同啊,有時真係想問下嘢、呻下,但係突然會比人盲目撐或狂鬧。

最恐怖係會有人摷返其他人啲舊post 則問返開post 者黎指責,呢個好心寒。

之前睇過有人鬧另一半,post 主隔左一段時間開post 談論另一半,竟然會有人潤佢:你仲未同佢分手咩?上次又話分左手。

唉。人地都係黎呻下啫,家家有本難念的經。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

siuba 發表於 17-12-9 07:35
有好多人以小人之心度君子,好似我上一次正經出post問freelance點報稅,有個9588嘅人回:施主,心知肚明啦 ...

我同你有差不多經歷!
有次問電玩入錯密碼lock了,
竟然有人話「快啲還返部電話比人啦!」
講到我做賊偷返黎咁!
跟住一堆人跟風和應笑笑笑!
家下咩事!?
原本好普通問下野啫,
咁都要比人當賊扮!
我偷電話的話仲會解鎖?
直接賣左佢啦!

男爵府

babyhoi 發表於 17-12-9 08:14
我同你有差不多經歷!

同情你

男爵府

Googlehehe 發表於 17-12-9 04:34
我覺得最恐怖係d人好有心機去睇返人地之前開舖的話題同留言
從而評估個人係點
每講句野都要小心 ...

係。我都試過開個帖, 被個無聊人 翻查我之前的回覆 , 才來回覆我嘅帖 當 然係抨擊我 ....真心覺得佢哋有精神病, 做尼個行為, 太得閒, 太無聊, 食飽飯 等屎疴

男爵府

babyhoi 發表於 17-12-9 08:14
我同你有差不多經歷!

米係,
而家d 人唔少都係咁, 落井下石.

懷念10幾年前既討論區.
更懷念97前香港的舒服繁榮.

侯爵府

回覆樓主

有啲人會狂改/del自己留言... 仲恐怖

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

上BK要小心點,上次VIP人用古字鬧完人,被人叫唔好鬧人,又話要出劣師信吿我,

我拗哂頭,問佢告我乜又唔肯答。

88muimui    發表於 17-12-9 16:56

子爵府

MommyPanel勳章

牛津 發表於 17-12-9 07:50
果個鋪我有睇,人地正經問個故事,班人冇厘頭講P牌
P牌,保險,精油,墮胎,意外有左,問病千其唔好出現, ...

仲有千祈唔好講公屋點點點,實有人出尼踩低人去抬高自己

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

二世龜 發表於 17-12-9 06:20
我都覺,好恐怖,好易比人批鬥

依家d post好重火藥味,無晒以往互相幫助既情懷

樓主講緊陰謀疑心重,你又講咩批鬥? 喺度借啲意,你咪又騎刧人哋啲舖。 你前身做過乜俾人批鬥? 你有理唔怕講出嚟吖!

你講嘅互相幫助情懷,係咪喺人哋病到要入院時,同人講"驚人過唔到中秋"? 同埋叫人做"喂,老X"?(個字我真係唔似啲會講互相幫助情懷嘅人咁厚顏,打得出嚟) 又再一次賊喊捉賊,真係人唔笑,狗都吠。

原來咁都叫互相幫助情懷,咁火藥味重都好自然嘅!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家上BK,真係唔敢真心問,見過有人唔舒服上BK問情況,啲人黑心到出公仔拍晒手大笑,但冇提出幫忙方法,試問人哋唔舒服嘅時候,見到有會員咁黑心嘅反應,同落并下石有咩分別? 如果疑心人哋唔係真病,咪最多唔出聲,但斷唔會喺人哋病緊隨時有機會要入急症嘅情況下仲出拍手大笑公仔囉!

下下都陰謀疑心人哋講嘅嘢,其實可以唔回,一定比出大笑公仔好。

娜娜媽.    發表於 17-12-9 16:25

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 17-12-9 08:54
而家上BK,真係唔敢真心問,見過有人唔舒服上BK問情況,啲人黑心到出公仔拍晒手大笑,但冇提出幫忙方法,試 ...

我試過被人話我小產係報應……好彩有幾個有心Jm幫囗話佢黑心。

大宅

Googlehehe 發表於 17-12-9 04:34
我覺得最恐怖係d人好有心機去睇返人地之前開舖的話題同留言
從而評估個人係點
每講句野都要小心 ...

係呀!佢地真係好得閒囉!平時人地上呢bk係娛樂下。嘩,有班9唔搭8既人得閒到可以花時間去look up人地舊post. 我次次睇都覺勁好笑,認真到呢!

我估本身呢種人都d鍾意無事生事既人....

子爵府

娜娜媽. 發表於 17-12-9 07:19
下,你唔好以為自己真係人人要參你一本la

大宅

娜娜媽. 發表於 17-12-9 07:19
下,你唔好以為自己真係人人要參你一本la

「仲有,個post冇人入尼單打由事可,一有一個係咁就全個post玩完」

你自己咪做緊呢樣野囉,兜句單打仲要
樓下就開始哈哈哈

有咩資格批評人呢

珍珠宮

siuba 發表於 17-12-9 07:35
有好多人以小人之心度君子,好似我上一次正經出post問freelance點報稅,有個9588嘅人回:施主,心知肚明啦 ...

至憎呢D人

琥珀宮

畀面勳章

siuba 發表於 17-12-9 09:07
我試過被人話我小產係報應……好彩有幾個有心Jm幫囗話佢黑心。
...

嘩,都好衰啫

但話時話,有時,網上分享,確實未必個個目的係分享

過往都出現過打手搵食,唔止一個 jm 中招,所以,防人之心一定要有
而且,打手會唔止一個,而係集團式長線,多人齊釣大魚
總之,世界唔會有咁大隻蛤蜊啦

珍珠宮

娜娜媽. 發表於 17-12-9 02:22
就好似
最新有人問David Webb, 之後有人話又有人搵食

仲有,我只係話某套劇好睇都俾人話賣廣告,打手!睇電視分享下咋,冇銭收架

象牙宮

siuba 發表於 17-12-9 09:07
...
點解可以講啲咁惡毒嘅說話? 好彩還有好心人幫口

首頁
12345...19

尾頁

跳至