透明質酸產品 / B5 有咩介紹

dada_88
|
透明質酸產品 / B5 有咩介紹

ddwongdd
|
bicelle B5 cream都唔錯
ecling
|
我用緊 Sunki 純玻尿酸,好吸收,我做緊激光,用佢保濕冇煩惱。
lemonwegrass
|
SkinCeurical B5 Gel
AHC
Bicelle B5 Gel
temilyt
|
lemonwegrass 發表於 17-12-14 07:10
SkinCeurical B5 Gel
AHC
Bicelle B5 Gel

我都係 Skin Ceuticals B5 Gel or Bicelle B5 Gel 輪住用

Bicelle B5 之前萬寧試過做 promo $199
買咗 2 枝, 夠用成個冬天有突
longpingest
|
phyto-c b5 gel
made in usa
Elenalan
|
我用呢d:

貴: Cosmetic Skin Solutions Olive Serum, SkinCeuticals B5
中價: AHC
平價: The Ordinary. B5
iris007
|
Elenalan 發表於 17-12-14 08:13
我用呢d:

貴: Cosmetic Skin Solutions Olive Serum, SkinCeuticals B5

你感得the ordinary B5,質地會否好厚同sticky
m_notabo
|
ecling 發表於 17-12-9 15:16
我用緊 Sunki 純玻尿酸,好吸收,我做緊激光,用佢保濕冇煩惱。

Sunki 純玻尿酸幾$?
Elenalan
|
iris007 發表於 17-12-14 11:41
你感得the ordinary B5,質地會否好厚同sticky

夜晚用或者用來溝其他serum/油用, 我又覺得好okay。佢分子大濃度高, 相對係鎖水力高, 好補濕。而且又平, $5x/30ml。
但早上用佢再搽防曬, 就易捽到有碎。
睇自己需要啦。
無任何一支B5係完美, 除非唔睇價錢
而B5 gel, 如果只考慮補濕作用, 我會重視性價比。

迷人pinklady
|
Bicelle B5 Gel 我唔夠
Skin Ceuticals B5 Gel 好, 不過都幾貴
@nice
|
Elenalan 發表於 17-12-14 12:01
夜晚用或者用來溝其他serum/油用, 我又覺得好okay。佢分子大濃度高, 相對係鎖水力高, 好補濕。而且又平, $ ...
我做完矽針用佢唔夠補水, 都會甩皮
vdici
|
b5易唔易敏感?
venicewong
|
Elenalan 發表於 17-12-14 12:01
夜晚用或者用來溝其他serum/油用, 我又覺得好okay。佢分子大濃度高, 相對係鎖水力高, 好補濕。而且又平, $ ...

請問呢枝響邊到買架?
ecling
|
m_notabo 發表於 17-12-14 11:51
Sunki 純玻尿酸幾$?

好似 $398
30ml
我之前在 Logon 買
我見佢用植物提煉,並非動物或化學合成品先買,效果唔錯。
|
迷人pinklady 發表於 17-12-14 14:28
Bicelle B5 Gel 我唔夠
Skin Ceuticals B5 Gel 好, 不過都幾貴
完全同意, 但Skin Ceuticals B5 Gel真係效果好顯著, 所以寧願貴啲, 好過無乜功效!
迷人pinklady
|
991129 發表於 17-12-15 10:18
完全同意, 但Skin Ceuticals B5 Gel真係效果好顯著, 所以寧願貴啲, 好過無乜功效!
你一支用到幾耐呀? 我個幾月就用完
|
迷人pinklady 發表於 17-12-15 12:56
你一支用到幾耐呀? 我個幾月就用完
Me 2, 30ml....
迷人pinklady
|
991129 發表於 17-12-15 14:33
Me 2, 30ml....
係啦..成本太高,佢又唔係成日有promotion,所以而家都少買左
|
迷人pinklady 發表於 17-12-15 15:03
係啦..成本太高,佢又唔係成日有promotion,所以而家都少買左
係呀, 真心貴, 不過真係好用, 我之前就係用AHC, 係平, 但無料到, 轉用SC一個星期, 即刻皮膚水份有所改善, 化妝唔浮粉, 無乜面油出, 個妝keep一日都仲好好, 皮膚緊緻咗, 連我啲小學同學一見面都咁講, 所以真心推介。
我趁聖誕promotion買咗啲set, 成$5XXX, 不過我諗頂盡夠用半年