有無飲過Do姐隻鈣質舞奶粉?

goo_littlebb
|

老公話想補補鈣,就叫我買嚟試下,但個沖法係180ml水加3.5匙,不過我只用3匙,都發覺粉實在太多,跟本攪唔勻,已經係用暖水。不停攪都仲係好多唔溶,起碼要加多一半水先叫做撈得到。未飲過呢啲大人奶粉,係咪全部都一樣咁杰架?? 細路仔奶粉都唔係咁既,應該點開先啱呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
72leelily
|
買長青高鈣比家人
4匙(30g)開一杯
用暖水都難推有粒粒
|
我用半杯全熱水搞溶左先落凍水,唔係好傑。
miuling814
|
414928 發表於 17-12-9 15:53
我用半杯全熱水搞溶左先落凍水,唔係好傑。

太熱嘅水會破壞奶粉本身營養,開奶粉只適宜用暖水
wcpcelia    發表於 17-12-10 10:27
Poyau
|
goo_littlebb 發表於 17-12-9 15:32
老公話想補補鈣,就叫我買嚟試下,但個沖法係180ml水加3.5匙,不過我只用3匙,都發覺粉實在太多,跟本攪唔 ...

Do姐自己有飲嗎?
Mrs.Chan
|

尼隻的鈣同圖7O%calcium 比較,邊隻鈣高D?

goo_littlebb
|
Mrs.Chan 發表於 17-12-10 18:57
尼隻的鈣同圖7O%calcium 比較,邊隻鈣高D?

比普通鮮奶多70%鈣,咁即係幾多

呢隻就話1杯(跟足佢沖法杰撻撻)有504mg鈣。

bmuimami
|
我用全熱水,冇粒粒問題
gobaa49
|
我媽用全熱水沖就冇問題
Mrs.Chan
|
goo_littlebb 發表於 17-12-11 07:47
比普通鮮奶多70%鈣,咁即係幾多

呢隻就話1杯(跟足佢沖法杰撻撻)有504mg鈣。

1杯200mI有504mg鈣,勁
happyfamilybaby
|
bmuimami 發表於 17-12-11 07:57
我用全熱水,冇粒粒問題
飲完覺得點?有效果嗎?味道如何?