自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛收到短訊, itune收咗我$48,但係我成日做家務,肯定冇響itunes買野,咁我就即刻打上HSBC cut卡同話嗰$48唔係我用,HSBC話$48已受權過咗數,我講咗好耐唔係我買,但HSBC都話無辦法,我要照比$48,只做到cut 卡,請問有冇人試過被人盜用iTunes 户囗?我可以㸃保障自己?唔再被其他人盜用卡響itunes買野呢?求指教,謝謝

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

你應該會收到apple sent email 比你,你用返果封email 回覆返話你張咭被盗用。

再唔係打去apple CS講返。

我每次買app先填信用卡資料,買完就入返去del返晒d資料

伯爵府

c.vieri 發表於 17-12-10 20:47
你應該會收到apple sent email 比你,你用返果封email 回覆返話你張咭被盗用。

男爵府

c.vieri 發表於 17-12-10 20:47

明白,謝謝你, thx thxthx

大宅

回覆樓主:

你會收到電郵收據,會話你買咗啲咩,然後同一封嘢上面好似有回報問題的link,同apple講冇用到呢一筆數,要求退款,通常都退到,我試過網遊買多咗錢但冇入數去隻game度,都退到8成錢算係咁。

男爵府

somhine 發表於 17-12-10 21:05
你會收到電郵收據,會話你買咗啲咩,然後同一封嘢上面好似有回報問題的link,同apple講冇用到呢一筆數,要 ...

明白,thx thx . 謝謝回覆。但我搵曬垃圾郵件同inbox, 都冇itunes 既email(我以前經itunes買野,會收到email 的),今次被盜用,只係收到HSBC短訊,內容話ITUNES.com/BILL 收咗我錢,唔知點解今次被盗用會冇itunes收據,我明天打去apple問下, thx

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

會唔會買左Apple service自己唔記得左?例如Apple Music? 會每個月自動過數

複式洋房

icc9 發表於 17-12-10 20:35
剛剛收到短訊, itune收咗我$48,但係我成日做家務,肯定冇響itunes買野,咁我就即刻打上HSBC cut卡同話嗰 ...

我試過icloud儲存量係每年自動過數

男爵府

YuYuMother 發表於 17-12-10 21:30
會唔會買左Apple service自己唔記得左?例如Apple Music? 會每個月自動過數

謝謝提醒,我冇買每月比錢既服務,通常都一次性買game比囡囡或一首首歌咁買,我去咗購買記錄睇,但都睇唔到今日有買過野,好奇怪.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

icc9 發表於 17-12-10 21:38
謝謝提醒,我冇買每月比錢既服務,通常都一次性買game比囡囡或一首首歌咁買,我去咗購買記錄睇,但 ...

會唔會係apps 內購買,有時唔小心會禁左都唔知,打去apple check會清楚啲!

大宅

icc9 發表於 17-12-10 21:17
明白,thx thx . 謝謝回覆。但我搵曬垃圾郵件同inbox, 都冇itunes 既email(我以前經itunes買野,會收到ema ...

佢個收據電郵通常都唔係即時send,要隔二日先收到,我幫我老公查單都係要等二日先見到電郵,同埋有時好奇怪,今日買咗嘢,但過幾日先send msg話扣數,但我老公用恆生嘅,你呢幾有冇買過嘢呀?不過唔緊要,最緊要轉咗個itunes密碼先,唔好再俾盜賊有機可乘

子爵府

icc9 發表於 17-12-10 20:35
剛剛收到短訊, itune收咗我$48,但係我成日做家務,肯定冇響itunes買野,咁我就即刻打上HSBC cut卡同話嗰 ...

(好似)Apple music 之前有3個月free trial, 之後就收$48/月,你看看記下是否join過。

男爵府

S.B.N. 發表於 17-12-10 21:44
會唔會係apps 內購買,有時唔小心會禁左都唔知,打去apple check會清楚啲!
...

明白, thx thx

男爵府

我為人人 發表於 17-12-10 21:37
我試過icloud儲存量係每年自動過數

謝謝提醒, 我冇買過iCloud service .

男爵府

somhine 發表於 17-12-10 22:15
佢個收據電郵通常都唔係即時send,要隔二日先收到,我幫我老公查單都係要等二日先見到電郵,同埋有時好奇 ...

係喎!要改埋pw, 謝謝提醒, thx thx

男爵府

mamee 發表於 17-12-10 23:08
(好似)Apple music 之前有3個月free trial, 之後就收$48/月,你看看記下是否join過。
...

謝謝提醒,我冇join 過之前free music. ,諗咗成晩,依幾日係冇買過野......

首頁

尾頁

跳至