婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

anna59 發表於 17-12-16 12:30
爆左直頭反面,日日見到面左左

都係㗎,一係唔爆,一爆煲嘅話,我都驚啊。
因為細個果陣太曳領教得多。

珍珠宮

回覆 豬B仔 的帖子

其實,同6299同住始終存在好大問題,相見好,同住難,你亞哥亞嫂夠竟知吾知?現在你姪女仲細,就吾多覺,但大個左又要返學,又要睇功課,又要教,同6299之間有好大嘅矛盾同衝突,到時,你亞哥幫得邊個,最好嘅方法,就是搬走

大宅

anna59 發表於 17-12-16 13:19
回覆 豬B仔 的帖子

其實,同6299同住始終存在好大問題,相見好,同住難,你亞哥亞嫂夠竟知吾知?現在你姪 ...

阿嫂未結婚前已經住係我屋企。所以呢個模式係習慣成自然。媽咪一早就做壞習慣。

珍珠宮

回覆 豬B仔 的帖子

睇情況, 似乎糸痴你亞媽間屋住喎,抓著數

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實唔理咩身份, 有份住就應該有份做家務, 沒理由要別人服侍你

大宅

anna59 發表於 17-12-17 14:44
回覆 豬B仔 的帖子

睇情況, 似乎糸痴你亞媽間屋住喎,抓著數

我媽咪鍾意一家人齊娃娃住埋(阿哥阿嫂亦無要搬開住嘅意思),唔想咁冷清,但係估唔到就辛苦咗自己。

大宅

poepoe 發表於 17-12-18 09:26
其實唔理咩身份, 有份住就應該有份做家務, 沒理由要別人服侍你

I feel the same way.

既然個家有份一齊住,就應該有份一齊做。

珍珠宮

回覆 豬B仔 的帖子

咁佢地未好著數,唉!一個願打,一個願捱。幾多女人希望婚後同6299分開住,你亞哥亞嫂真系另類

伯爵府

豬B仔 發表於 17-12-11 00:24
係BK好多人講姑仔成日都懶到唔做嘢。

但係我想講,我每次返到外家都要幫手做家務,因為我好心痛媽咪 ...

家中一齊分工合作最好,剛在家做冬,第一次三個媳婦都有出力,平時只有我一個人做,我負責煮飯,99洗碗,但她年記越黎越大,現在碗也是我,但最幸福是我仔第一次幫手開枱收枱,仲成日問我有咩野幫手,從未落廚主動幫我剪燒肉。
我嫂本黎是烹飪高手,但要佢自願,平時也只等食,今次又買又做主廚,叔仔老婆負責酒水甜品,好耐未試過咁warm了,只會一路病一路做,做到唔想食

大宅

豬B仔 發表於 17-12-11 12:45
我自己都係噶,我帶住個11個月仔仔都幫手做噶。心痛嘅係,阿嫂同我媽咪一齊住都從來唔分擔下。唉⋯⋯有時 ...

首頁

尾頁

跳至