自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解唔抄,好簡單無人叫你用請假多,大把理由用,公司唔抄有問題的員工是公司問題。

翡翠宮

thankyou201020 發表於 18-1-30 09:58
點解唔抄,好簡單無人叫你用請假多,大把理由用,公司唔抄有問題的員工是公司問題。 ...

依个道理当然明。所以我咪我公司是間慈善公司law.佢仲要是高薪酬添。

珍珠宮

ngwong2 發表於 18-1-30 09:39
因为佢份糧不是佢出。另一老闆出。佢覺得既然話吾聽都冇計。但吾知甘样对我地同事糸吾公平law.
...

話無計都係借口,唔想做衰人炒人姐,但做樣都要懲戒下個同事丫,如果咪其他人好唔服氣

翡翠宮

ahpoo 發表於 18-1-30 12:07
話無計都係借口,唔想做衰人炒人姐,但做樣都要懲戒下個同事丫,如果咪其他人好唔服氣
...

吾服氣咁多年

大宅

我有個70後老C忽同事每星期請一日病假, 每次請病假都周圍同人講公司環境幾咁差,公司附近啲野食幾咁不潔(但大家都係食同樣既野都無事), 搞到佢又傷風又咳又肚疴喎,次次好理直氣壯咁個個星期攞起碼一日病假, 但射完波之後第二日又會同佢屋企人周圍去玩同食野, 我心想佢覺得公司樣樣都咁差, 不如唔好做啦, 咁就成個人健身晒

翡翠宮

siuchubb 發表於 18-1-30 12:43
我有個70後老C忽同事每星期請一日病假, 每次請病假都周圍同人講公司環境幾咁差,公司附近啲野食幾咁不潔(但 ...

依D人系咁。永世自己無錯。錯永世是別人。我司果位咪赖公司好搬黍依区。我心:算把啦。就算公司糸你屋企隔壁你都是返得晏。你不如認自己是不吾到早喇。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

80後仲小朋友?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

回覆樓主

射波冇分年齡既!
關人品事

翡翠宮

ngwong2 發表於 18-1-30 08:01
咁你吾及我司啦。簡直是慈善公司。養左佢+幾年!我地都話若公司執佢揾吾返咁公司做!!!
...

收到風,公司將會郁区。真是开心事。清左件大垃圾。

首頁

尾頁

跳至