懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

beecheng 發表於 18-1-10 13:40
我由6個月開始流啡血。入院幾次都搵唔到原因,上唔到樓梯,8個月開始唔返工待產。堅持到39周生左。明白見到啡 ...

隔幾耐會流一次呀?

複式洋房

Kitty_gigi 發表於 18-1-10 14:00
隔幾耐會流一次呀?

有流就卧床幾日,有睇中醫。半個月左右啦。初期係流啡,後期有血所以停工休息。卧床係好有用。當時每個星期咁計捱過去,希望唔好早產,強肺針都打過了。最後等到39週催生。鬆一口氣。忍耐多陣啦!

大宅

Kitty_gigi 發表於 17-12-13 12:31
今日24w6了,由14w開始,間唔中會分泌帶啡同少量血絲,大部分都係大便完有,但肯定不是pat pat 出血,中間 ...

我都係由六個月流到八個月,出出入入咗三次醫院,嚮屋企訓床無事,但一返工就流啡,又係check過哂一切正常,後尾自己排出過兩粒啡啡地嘅組織之後就咩事都無直到生。(醫生話有機會照唔到嘅瘜肉嚟)
我明白流啡個種感覺,我係流到覺得好燥好煩,唯有信醫生一切正常bb健康就得

大宅

qqapplepie 發表於 18-1-12 17:14
我都係由六個月流到八個月,出出入入咗三次醫院,嚮屋企訓床無事,但一返工就流啡,又係check過哂一切正常 ...

我琴日晏晝有啡有小小粉紅,去私傢照過又無問題,琴日同今日屋企坐下訓下..暫時未有再流

別墅

回覆樓主

我都有差唔多嘅情況,小便後抹得大力小小同有時行街行得耐都見血,搞到好擔心...好彩覆診後醫生話係粒瘜肉令到我好易見血

複式洋房

回覆樓主

我20週開始每個weekend 就有血有啡但一兩日又收左
第一次發現時去私家照左幾樣野都搵唔到原因
今日22週又係咁,已經睇過中醫安胎
大家有無意見?

大宅

回覆樓主

我上星期都有流啡,去左醫生度照又話無問題!次次都係一兩滴喺底底已經休息左4日,昨日意為無咩事行左陣!今日抹VV時又見到啲粉紅色,心情勁低落......早兩日飲左次桑寄生茶好似好啲!

首頁

尾頁

跳至