爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

年年收到保單無研究照比錢,但呢2年換了車開始覺得好貴,想問10多年從未CLAIM 過,其實係咪唔洗買全保? 保額$980,000.00,保費$15XXX,剛打去我話如當折舊想減至$450,000,保費$8,4XX,定買45萬保額就算?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jwy2 發表於 17-12-13 12:52
年年收到保單無研究照比錢,但呢2年換了車開始覺得好貴,想問10多年從未CLAIM 過,其實係咪唔洗買全保? 保 ...
新車就買差不多100萬車保,但落地後就每年平最小20%,所以保險都跟隨平.

男爵府

20150618bb 發表於 17-12-13 13:58
新車就買差不多100萬車保,但落地後就每年平最小20%,所以保險都跟隨平.
我車價98萬,我見保險公司呢2年照幫我買98萬車保。你意思係咪如果我已落地3年,今年同保險公司講買$392,000 就可以,謝謝!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jwy2 發表於 17-12-13 14:05
我車價98萬,我見保險公司呢2年照幫我買98萬車保。你意思係咪如果我已落地3年,今年同保險公司講買$392,000 ...
r嗱...而家買幾多保險伙你自己買......,但有事發生之後,佢地唔會買幾多就陪幾多比你,是否?通常就會在二手市場賣價左右.

男爵府

20150618bb 發表於 17-12-13 16:11
r嗱...而家買幾多保險伙你自己買......,但有事發生之後,佢地唔會買幾多就陪幾多比你,是否?通常就會在二手市 ...
好的,明白,謝謝!

首頁

尾頁

跳至