親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

little_stars 發表於 17-12-13 18:28
上野動物園我去過門口咋,睇過好似唔大
另外個個唔識,等我 search 下先

上野我四月去過 唔算差 咁近市區又多動物種類算不錯 我黎緊打算去多摩動物園 好似話係全日本最大動物園 又有坐車睇獅子

如果你行程只為去大阪動物園唔洗特登浪費金錢同時間 東京都有不錯選擇 一家坐車去大阪都唔平又要長時間 留返係東京算

大宅

回覆樓主:

下,呢兩個動物園唔係大阪咩?
去東京點會去呢兩個動物園呀

大宅

jcctiu 發表於 17-12-13 23:07
2-3小時只是去到新神戶,去動物園要轉多兩次車.東京來回神戶新幹線費用2000元以上,買PASS價錢差不多,你掉咗 ...

你個回覆好正
但樓主好似仲唔多信咁

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

jcctiu 發表於 17-12-13 23:07
2-3小時只是去到新神戶,去動物園要轉多兩次車.東京來回神戶新幹線費用2000元以上,買PASS價錢差不多,你掉咗 ...

如果真係咁遠,咁就要下下次先再去啦,thanks
我下1次又係去東京

男爵府

welove1006 發表於 17-12-14 01:07
你個回覆好正
但樓主好似仲唔多信咁

我信嫁,上得黎問就要信
唔使只靠老公搵資料

男爵府

鬆一鬆 發表於 17-12-14 00:29
上野我四月去過 唔算差 咁近市區又多動物種類算不錯 我黎緊打算去多摩動物園 好似話係全日本最大動物園 又 ...

多摩有得坐車睇獅子,好似好吸引

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

little_stars 發表於 17-12-14 08:50
我下1次又係去東京

你好鐘意動物園?
其實東京周邊都有好多野玩,
時間有多可以上東北地區都得,仙台蔵王個狐狸園幾得意架,
不過你時間要夠多,
而且呢個景點最好自駕去。

如果鐘情動物園,
可以搵下東京都周邊既動物園,
我對動物園無研究,
不過除左上野,
都仲有其他地方有動物園,隨意搵左呢個,
有食蟻獸、小熊貓、袋鼠咁,
由東京坐鐵去大約半小時,
落左車要行大約 15 分鐘,
車資二百幾羊,
唔算好方便但一定方便過去神戶大阪,
不過我未去過呢個動物園,
唔知岩唔岩你要求:

https://www.edogawa-kankyozaidan.jp/zoo/

子爵府

little_stars 發表於 17-12-14 08:50
我下1次又係去東京

我上月去大阪,都冇去神戶天王寺動物園,我都好鍾意動物,但就大家行程下,搵到就腳先去,主要唔係想動物園夠大,係想搵可以親親動物嗰種(唔係困住佢地)。喺大阪時去枚方公園內都有呢類。
遲吓plan東京,我都會考慮動物園呀。你fb search吓d group,都可以參考好多行程,有圖有link㗎。

子爵府

cameo 發表於 17-12-14 12:54
我上月去大阪,都冇去神戶天王寺動物園,我都好鍾意動物,但就大家行程下,搵到就腳先去,主要唔係想動物 ...
我見有谷友介紹過OWL Cafe 同另外兩間, 都好似有得親親小動物, 因我唔鐘意所以無mark低, 你到時Search 下呀

子爵府

鬆一鬆 發表於 17-12-14 14:04
我見有谷友介紹過OWL Cafe 同另外兩間, 都好似有得親親小動物, 因我唔鐘意所以無mark低, 你到時Search 下呀 ...

thanks!我未詳細plan東京呀,都想動物園多過cafe,因為cafe空間可能較細,動物比例少d。
上次去大阪枚方原本都唔知園內有動物園,似乎未算賣點,但其實有唔細嘅室內空間for動物走動,買糧餵食(非困籠的)。園內適合幼童至初小嘅小朋友,周圍都唔洗點排隊。

男爵府

shinku 發表於 17-12-14 10:58
你好鐘意動物園?
其實東京周邊都有好多野玩,
時間有多可以上東北地區都得,仙台蔵王個狐狸園幾得意架,

thanks
唔係一定要去動物園,只係諗住俾仔仔近距離接觸動物,我有7日時間,所以如果真係唔太遠都可以去下,我再search 下先
謝謝!

男爵府

BK Milk勳章

little_stars 發表於 17-12-13 14:01
2018 農曆年會去東京,邊個動物園好玩d? 小朋友4歲+1老人家
- 神戶動物園
- 天王寺動物園

我暑假去咗橫濱附近嘅兒童之國,有動物有遊樂設施,可以玩成日,但我去個日落雨,只玩半日,仔女好想再去。
另外去咗Fuji safari,坐動物車餵動物,仲有其他動物,都幾好玩,仔女好開心,要係御殿場站搭半小時巴士去,如果會去個邊可以plan 下

子爵府

kmpurin 發表於 17-12-14 18:30
我暑假去咗橫濱附近嘅兒童之國,有動物有遊樂設施,可以玩成日,但我去個日落雨,只玩半日,仔女好想再去 ...

我都考慮緊復活節去橫濱定多摩動物園好

男爵府

kmpurin 發表於 17-12-14 18:30
我暑假去咗橫濱附近嘅兒童之國,有動物有遊樂設施,可以玩成日,但我去個日落雨,只玩半日,仔女好想再去 ...

橫濱我去過8景島,好正 冇咩人
我農曆年去太凍,應該頂唔住
你講個御殿場,我再睇睇,thanks

子爵府

little_stars 發表於 17-12-14 18:20
thanks
唔係一定要去動物園,只係諗住俾仔仔近距離接觸動物,我有7日時間,所以如果真係唔太遠都可以去下 ...

咁你不妨考慮吓枚方公園,我仔4歲,我地揀呢個公園就比較適合,多啱佢睇同玩嘅野,大人都唔悶,反而冇去環球影城,因為怕排隊。枚方都好大,帶住小朋友可以玩大半日㗎!

首頁

尾頁

跳至