自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

繼續努力 on diet

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主

係咪唔食飯,果身唔夠暖呀,我宜家日日食飯都瘦到,重要係多菜少肉,可能你食返飯個人暖d會冇咁口痕,我有記錄食過咩,有時冇咩胃口食得好少反而落唔到磅,但食返正常份量飯同菜又落到磅喎
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

去運動,做小D, 好過無。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

llssisi 發表於 17-12-14 09:31
又未打回原型
重翻4磅啦

勤d做運動

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

lovececing 發表於 17-12-14 13:11
係咪唔食飯,果身唔夠暖呀,我宜家日日食飯都瘦到,重要係多菜少肉,可能你食返飯個人暖d會冇咁口痕,我有 ...

可能係
手涷腳涷咁

伯爵府

llssisi 發表於 17-12-14 11:38
睇下Tabata 打下拳
早餐食豐富
午餐多菜小肉小飯

我都由年頭1月中開始減
每天吃1200~1300卡
用了2個半月時間
由143lbs減到去133lbs
減了10lbs後就遇到停滯期
因為減得太急
身體以為你處於飢荒
會降停新陳代謝
要突破停滯期係要拉高新陳代謝
而停滯期短的2星期
長的可以去到半年

我由4月至6月共反了彈了3lbs
期後7月至9月都係134~135lbs
之間上上落落
但只要keep住唔會食過量
唔會彈得很多

到了9月中我開始快步行
頭1個月每日行4、5k
第2個月行6、7k
由135bs減到宜家127
到宜家12月中共減了8lbs

我身高166cm,宜家127lbs,
BMI 21,其實唔算肥,
我再減多4、5lbs就夠
因為年紀大太过瘦
會顯得太老態

水晶宮

一入冬天我喪食+0運動, 即刻由108變咗112

唯有節制下

伯爵府

回覆樓主

點瘦廿磅呀?我發現節食一食返多少少就重返,點都要加運動先得

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

lovececing 發表於 17-12-14 13:11
係咪唔食飯,果身唔夠暖呀,我宜家日日食飯都瘦到,重要係多菜少肉,可能你食返飯個人暖d會冇咁口痕,我有 ...

你就好啦 我跟自己份dna 報告去減, 多菜少肉係我至肥原因, 仲有一日只能吸收4份3碗白飯量嘅澱粉質, 偏偏我鐘意食飯, 我食多過4份3, 之後個d 澱粉質就變脂肪 我改自己飲食, 食多d 肉, 旦, 豆腐個d, 身陳代謝反而會快咗。 我跟營養師同份dna 野去做, 日日食到飽到嘔,,反而瘦咗。 1 個月腰瘦咗3吋

侯爵府

Pulmma 發表於 17-12-14 21:20
你就好啦 我跟自己份dna 報告去減, 多菜少肉係我至肥原因, 仲有一日只能吸收4份3碗白飯量嘅澱 ...

咁真係天意弄人,明明想食嘅冇得食
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

回覆樓主:

唔怕,冬天有厚衫摭着,肥左都唔多覺。 總之keep住現在磅數,去到夏天先繼續減

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

我之前都係咁,不過忍口呀樓主!如果唔係咁辛苦就白費啦!
如果真係忍唔住既話,不如試下楊秀惠果隻減肥產品,身邊個個jm都話好

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

笑死人咩 發表於 17-12-19 13:12
我之前都係咁,不過忍口呀樓主!如果唔係咁辛苦就白費啦!
如果真係忍唔住既話,不如試下楊秀惠果隻減肥產 ...

我就係唔想食減先咁努力

珍珠宮

回覆樓主

等遲 d 3月再減過..

大宅

回覆樓主:

戒甜太難了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你應該咁諗: 到左夏天又有返D寄託, 瘦返, 又有得開心, 幾好!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Pulmma 發表於 17-12-14 21:20
你就好啦 我跟自己份dna 報告去減, 多菜少肉係我至肥原因, 仲有一日只能吸收4份3碗白飯量嘅澱 ...

那裡有DNA 減肥法?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實,4,5磅真係好覺?
我做完手術,瘦咗10kg…都唔知自己瘦咗係邊…
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

jodyfan 發表於 17-12-19 15:35
那裡有DNA 減肥法?

我驗自己條dna, check 番自己食咩會吸收, 食咩唔吸收, 點食法唔會肥,食咩食少少就肥, 做咩運動係最有效, 咩運動會越做越肥,個時我買保險agent 送, 我攞份report 比我營養師跟, 日日食到飽一飽, 食到不停話我食唔夠,勁神奇係一個月唔夠腰細咗差唔多3吋不過磅數只係落咗4 磅, 但全身瘦晒, 連我最難減嘅背脊,瘦得最快, 我係冇時間運動咖, 如果我有時間跟埋佢指示加埋啱我嘅運動, 我相信會再勁d

首頁

尾頁

跳至