自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

venicewong 發表於 17-12-20 09:13
吾怪得消失左
我返學都係著佢既冷衫

呢個品牌我都有買過。不過品質不算太好。 U2 是G2000的young line,有jm能証實下嗎?

子爵府

回覆樓主:

Themos真空杯,20年前同個朋友一齊响八佰伴買,跟住我去不同公司營營役役。
樂聲牌電熱水煲,差不多18年;電飯煲用咗15年,內膽花無得換退役。
有件米之蓮“北面“羽絨,有20年,重好淨,呢幾年香港好少著,去凍地方必帶。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我想講,經過姐姐粗暴洗禮,我啲康寧餐具、樂聲電飯煲都無一倖免

所以一日仲用姐姐,我都唔會買太貴嘅嘢

伯爵府

回覆樓主:

Burberry polo shirt 十年前買左四件,有二年仲著緊,新既一樣
sony 電視機,用左十年
LV銀包

男爵府

Alice13e 發表於 17-12-19 14:15
裕華指甲鉗,40元一隻用了17年,鋒利不減當年

指甲鉗我在街邊婆婆買咗牌子"博友',好似係6蚊,有10年了,仍鋒利不減當年

水晶宮

moonychan 發表於 17-12-15 12:02
CAMPER 既鞋, 無論鞋底, 皮都好好好好襟~

我都有一對,是classic款啡色,每年冬天都穿,今年已是第10年,上星期開倉,我又買多一對淺色有花,留待夏天穿。

別墅

mrschocolate 發表於 17-12-15 10:21
冷衫/大褸:Cashmere,著左好幾年都無起毛粒,仲好暖。
袋:lesportsac,又輕又剩到重又實用。
袋or銀包: ...

想知道cashmere 是什麼牌子?

別墅

IloveJJ 發表於 17-12-15 17:06
生鐵鑊我响街市買幾十蚊,仲咗10年

我隻係結婚用到依家, 超過20年

珍珠宮

iamabcd 發表於 18-1-29 08:40
想知道cashmere 是什麼牌子?
Cashmere不是牌子,是一種羊毛的物料,比起普通羊毛軟滑輕同更保暖

別墅

mrschocolate 發表於 18-1-29 10:06
Cashmere不是牌子,是一種羊毛的物料,比起普通羊毛軟滑輕同更保暖

我知道cashmere 係高級羊毛來呀,但質素都有參差的, 有些會起毛球,我以為你買某牌子的cashmere

珍珠宮

iamabcd 發表於 18-1-29 10:13
我知道cashmere 係高級羊毛來呀,但質素都有參差的, 有些會起毛球,我以為你買某牌子的cashmere :fortuna ...
明白。如果唔講款....我N年前讀中學時媽媽係國貨公司買左件雪花牌比我,到依家都仲未起毛粒。(依家有無差到就唔知啦)。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

0421 發表於 17-12-15 09:56
Outdoor 太陽眼鏡
瑪莎鞋(着極都唔爛,激死人)
Aigle 外套和雨衣
着極都唔爛,激死人

首頁

尾頁

跳至