自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

AACheungCheung 發表於 17-12-29 17:58
對 1 個成年人嚟講 88 磅太輕喇 , 你有幾高呀 , 如果只有 5 呎高 , 體重都要有 95-98 磅呀 。
...
認同, 其實過瘦。
160CM高都應該有百多磅,而且BMI太低。仲減其實唔係咁好。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

侯爵府

回覆樓主:

原來樓主咁輕,要計番BMI

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Giant 發表於 17-12-29 17:00

樓主身高有 158 cm , 體重只有 95 磅係過輕 , 呢個高度最少要有 100-105 磅呀 。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

根本係你之前大病瘦左3個碼,而家病好,身體回復返正常水平,呢9磅係正常重返啫,你控制住唔好過重就得啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Giant 發表於 17-12-29 17:15
哎呀! 我本身係肥底人,體重一升就會不斷節節上升架喇,而家開始升都唔理,到重咗20磅時先減就更加難減呀! ...

唔好講肥唔肥底 , 你 88 磅時同人哋有厭食症剛開始時無乜分别 , 最緊要係標準或差唔多標準 , 但樓主重差好遠 ( 係過輕 ) 先達標呀 。

身體健康攪壞咗就要好長時間去維修㗎啦 。

伯爵府

回覆樓主:

你食得唔多啊
應該係少運動

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我冇睇曬每一日,起碼減咗去茶餐廳。
改為飲水或者飲茶( 自己沖茶包)· 試下自製三文治,唔好落牛油
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至