自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章

nainaitze 發表於 17-12-15 14:52
謝謝你 ,本來都想問下你用咩型號嘅,但驚一陣間畀人鬧話,有埋牌子自己上網查下都懶 所以啱啱se ...

請問你呢個係香港買嗎?
我上網好似搵唔到,只得個ne72最近似

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

用毛巾抹乾,再用風吹到7-8成乾,再用凍風吹

我仔髮質乾性,又唔覺佢頭髮旱

大宅

親子王國15週年勳章

我會用毛巾抹乾,吹到差不多梳下再吹到全乾,一濕就易病

大宅

happytabo 發表於 17-12-15 12:58
全乾不怕旱嗎?

怕病多過旱,只有冬天會吹全乾

男爵府

回覆樓主:

我覺得噏住對頭部皮膚唔好,所以會周毛巾索完,吹至八九成乾

男爵府

回覆樓主:

用毛巾

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

happytabo 發表於 17-12-15 12:15
每日同小朋友洗頭後會唔會吹乾?
試過一排日日用風筒吹乾但頭髮明顯好旱, 所以之後如果夏天只會用毛巾索乾 ...
買咗P記負離子風筒, 吹乾快, 唔旱, 仲有吹乾頭皮模式, 貴買平用, 值得買返個。
我覺自己似直銷員

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

happytabo 發表於 17-12-15 14:37
有興趣呀,貴嗎?係咪真係好用

應該不用一千,我覺得值得買

別墅

回覆樓主

囡囡一星期用一次護髮素,耳仔打落,,抹乾小小先吹,用負離子風筒,真系同舊風筒有分別,女女頭髪好順滑

男爵府

謝謝你 ,本來都想問下你用咩型號嘅,但驚一陣間畀人鬧話,有埋牌子自己上網查下都懶 所以啱啱se ...

我見到地鐵有新款廣告,係9字頭架

公爵府

happytabo 發表於 17-12-15 12:15
每日同小朋友洗頭後會唔會吹乾?
試過一排日日用風筒吹乾但頭髮明顯好旱, 所以之後如果夏天只會用毛巾索乾 ...

買部Panasonic, 頭髮無咁旱。冷親仲煩la.

子爵府

小寶貝兒 發表於 17-12-15 13:40
我女D頭髮由出世到而家都未剪過, 而家長度去到大脾中間啦~

每曰洗頭會加少少護髮素(只查膊頭對下的頭髮), ...
請教用緊邊隻洗頭水 及 護髮素我囡囡長頭髮成日都打結, 每朝都梳好耐..

珍珠宮

唔洗客氣, 我唔知出唔出得型號呀~ 其實買果陣有單孔同雙孔出負離子, 咁我老公話係外側出好似好D, 就買左呢個~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

伊芙蓮 發表於 17-12-15 14:53
請問你女用邊款洗頭水/護髮素?
我女用緊essential既洗頭水, 護髮素用TRESemme, 因為我發現用不同牌子的洗頭水+護髮素對D頭髮好D~暫時呢個組合好岩我女既頭髮(佢係幼同軟頭髮類型)

珍珠宮

puppydon 發表於 17-12-15 17:27
請教用緊邊隻洗頭水 及 護髮素我囡囡長頭髮成日都打結, 每朝都梳好耐..
...
我女用緊essential既洗頭水, 護髮素用TRESemme, 因為我發現用不同牌子的洗頭水+護髮素對D頭髮好D~暫時呢個組合好岩我女既頭髮(佢係幼同軟頭髮類型)

成日打結可以係吹頭之前先用闊梳梳下, 再用以下的梳梳順, 先至再吹, 一邊吹一邊揚下D頭髮, 有時我女都會打結, 但用大板梳, 再加上捉實髮根(好似想札辮咁捉實)然後另一隻手梳, 咁就唔會拉到頭髮痛亦冇咁易甩頭髮~

侯爵府

回覆樓主

我女長頭髮,洗完頭搽髮尾油,用暖風吹至全乾,再搽髮尾油。冬天,唔會濕住個頭有排都未乾。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

回覆樓主

女仔?吹到半乾,已經差好遠

男爵府

回覆樓主:

無論咩天氣,冼完立即吹至全乾,冬天不會每天冼頭,頭髮無乾,好順,因為怕他們大個易頭痛,所以一定吹乾

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

長頭髮髮尾一定要吹七成乾。如果唔係會整到件衫濕咗,其實仲易冷親, 長期噏住 亦都會容易有皮膚病。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

大宅

回覆樓主

Dyson is good ,後悔遲了買

首頁

尾頁

跳至