自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都鍾意留响屋企架,因為屋企有好多野玩,好多野學嘛。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

奇趣蛋 發表於 17-12-15 16:25
人愈大, 愈中意返屋企, 原來係真架....以前完全唔覺!
我係可以一個人行全日街, 唱通宵K, 打通宵牌嘅人, 而 ...

由細到大都無一個屬於自己既空間,好唔鍾意返屋企,只想搵過靜靜地既地方自己一個

侯爵府

回覆樓主:

唔係喎,而家好多後生仔女係宅男宅女,唔願出街。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

奇趣蛋 發表於 17-12-15 17:15
回覆 my005 的帖子

例如呢?

屋企有好多書未得閒睇。

屋企買左好多煮食玩具未得閒玩晒d功能。

屋企有好多衫,得閒要執下做回收。

網上仲有大把劇排住隊黎煲。

網上仲有大把好餸菜,我想學。

網上大把野我想睇下學下。

我係奇案迷,網上大把奇案要睇下。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

放假最憎响屋企,証明我仲細

奇趣蛋    發表於 17-12-15 17:54

子爵府

回覆樓主:

好多年前我已覺得出街好辛苦,而家更辛苦,人多到不得了,連去食飯都要排長龍,食餐食都好似去咗街市咁,嘈過乜,想靜靜地都唔得。

總之,我而家采取,一日冇野要買,我都唔會無啦啦响條街行。有嘢買,我先會出街。

子爵府

回覆樓主

結婚後有自己屋企(家庭)更鍾意返屋企,覺得屋企好舒服好自在。

男爵府

回覆樓主

都係架,有時只會係附近商場下,出去出面D新商場叫乜名我都唔知

禁止訪問

伯爵府

好細個己自己住, 好鐘意stay home 自閉一番, 而家更加啦, 街咁多人。

子爵府

回覆樓主

簡直係無意慾去街,就算必要落街,都會快手攪掂就即刻返歸

伯爵府

奇趣蛋 發表於 17-12-15 17:31
回覆 fatping 的帖子

而家都係咁, 可以自己搬出黎嗎?

離左婚,最近買左樓裝修緊,到時真係自己一個加要供樓用錢,想同圍去都唔得

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我結婚前結婚後,都係黐家~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主

到,無必要,成日都不出街

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有咗自己嘅家開始就唔想出街 我諗我唔關年紀事

首頁

尾頁

跳至