跳至

首頁

尾頁

男爵府

別墅

我諗你睇佐個email, 應該知道唔係比人hard sell為主, 如果咁攪錯的話, 都唔會一日內有咁多媽咪參加啦, 我諗唔會有咁多人主動走上門比人sell….不如你睇真demail, 有咩問題問問committee, 不過到你睇真個email係冇咁攪錯後, 都冇得join, 因為已經爆佐額, 仲要waiting list!!!

另外, 想問你公司係咪有好多地方可以比committee攪活動ga? 係就下次係提議去你公司攪啦….係邊樹ga?

原帖由 mimi362436 於 09-2-28 19:54 發表
我係 27 號收到個 e-mail 話有個學前講坐..入去睇下內容..睇到係 A I A 保險 sponsor..地點係 tst gateway..姐叫我地上埋去 A I A 保險公司啦..咁姐擺明叫我地 d mami 上去比佢 sell 啦..有無攪錯丫..講真..aig 賣 ...

男爵府

原帖由 tsl0511 於 09-2-28 21:17 發表
我諗你睇佐個email, 應該知道唔係比人hard sell為主, 如果咁攪錯的話, 都唔會一日內有咁多媽咪參加啦, 我諗唔會有咁多人主動走上門比人sell哇….不如你睇真d個email, 有咩問題問問committee啦, 不過到你睇真個email ...

1) 我唸你唔知道,呢 d 係一般保險公司 sell 人既手法..我都係保險公司做admin...你唔信就算...
2)我公司係上環..

別墅

可能 你都有道理, 不過committee幫我地攪活動都係出心, 佢地又冇錢落袋, 唔洗攪錯前攪錯後, 如果到時真係有人0黎hard sell, 之後實有人投訴話唔好再攪呢d talk....

你公司係保險公司呀, 咁下次攪talk去你公司, 係咪代表實冇hard sell呀? 中環近我喎...

原帖由 mimi362436 於 09-2-28 21:27 發表

1) 我唸你唔知道,呢 d 係一般保險公司 sell 人既手法..我都係保險公司做admin...你唔信就算...
2)我公司係上環..

禁止發言

禁止發言

大宅

我哋08Mar媽會出得任何post都預咗會有人批評,而且呢個網上平台係open嘅!post得上嚟就一定要負上責任!同樣你出得呢個post鬧我哋,就麻煩你承擔返你所做嘅事!

我哋08Mar媽會每次做任何活動、PARTY、function、講座、包班 ... 等等!我哋committee成員都係深思熟慮、討論&投票一致通過先做!even由邊個mami代表出post,我哋其他committee一樣會全力支持佢!同樣呢次AIA講座都係!呢D叫團體精神!我哋攪呢個會都係為咗呢一樣嘢啫!唔係咁辛苦貪玩AR?!

我哋呢10個阿媽committee真係一分一毫都無收過0803所有mami嘅!而且我哋有幾個committee嘅電話都係公開嘅,絕對歡迎任何mami發出提問!

但你閣下係出成篇post片完我哋就del!你講到你閣下好熟悉保險公司運作,你打工嘅就出嚟講正義!我哋開個免費talk,我哋就係夾埋保險公司呃人?!你呢d係咩道理呢?!

呢個talk其實babykingdom都同AIA攪過好多次la!場地仲要係book酒店ballroom tim!0803嘅mami好多都聽過,之後仲約見過agents tim,咁係咪BK又屈晒咁多年份、月份嘅family呢?!難道我哋係保險公司function room就會落閘困住d mami唔買唔俾走ar?!你要明白,始終決定權喺大家自己手上!我哋控制唔到ga!

對於你呢種咁唔負責任嘅mami,如你已入會,我哋08Mar媽會會盡快討論&投票取消你呢位mami嘅membership,如未入會當然大家開心la!

不過你絕對係惡意中傷我哋08Mar媽會所有committee,我絕對會保留追究權利,敬希注意!

另外08Mar媽會嘅其他會員,我哋committee mami絕對會support我哋任何一位姊妹嘅!如果大家真係覺得有問題,可以隨便提出!我林林媽絕對唔希望再有姊妹被責罵!而有hardfeeling or 退出!

原帖由 mimi362436 於 09-2-28 19:54 發表

別墅

Echo, Karmen, 我地好多媽咪都知你地committee好辛苦ga, 大家有眼睇ga, 你地睇完就算啦, 唔好放0係心上啦...

另外, 如果佢唔係member都唔會收到個email

大宅

thanks!tsl0511,我哋會盡快處理!
原帖由 tsl0511 於 09-2-28 23:35 發表
Echo, Karmen, 我地好多媽咪都知你地committee好辛苦ga, 大家有眼睇ga, 你地睇完就算啦, 唔好放0係心上啦...

另外, 如果佢唔係member都唔會收到個email ...

禁止發言

男爵府

鬧得好

echo, 唔好唔開心, 唔駛理佢架, 我地一定撐你架...

原帖由 echo_seng 於 09-3-1 01:10 發表

mimi362436, 我終於追查到紀錄,閣下就係其中一位一早報左我攪的Phonics班,問左好多野,話晒會黎,到要比錢就唔再出現的一位人兄,唔好意思,你唔質問我,我都險些兒忘記你就係其中一個攪到phonics class條數攪唔掂,要我周圍搵人 ...
;-)

首頁

尾頁

跳至