懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

C9Ma 發表於 17-12-19 14:07
$22K 上門2星期(星期一至五,連上門車費;每個地區車費會有所不同)合共10次。上門期間會幫你去肚風,燒 ...
Hi, 可以PM details 嗎? thanks

大宅

回覆 jenisa 的帖子

我第二胎, 開刀, 兩個月先紮 (0岩0岩上上星期紮完), 其實有D遲. 我係做 45 mins, 6 days. 精油按摩肚, 敷草藥同紮肚. 紮肚 6-8 hours / day. 滾桶式同打結兩款我都試過.

我0既問題係腹直肌分離 (上網 search 好易搵到相關資料), 同埋小腹肚腩大. 我覺得做完有效果, 腹直肌拍返埋 (自己做 core training 都可以... 亦都有需要). 第一日做之前, 師父幫我量過肚臍對上, 肚臍位, 同 hips. 最後一日做完按摩再量, 三個地方都少左一吋多DD.
我自己覺得...
1. 紮肚唔係減肥, 如果係脂肪, 師父話紮完都會好快反彈. 我小腹仲0係度, 朝早起身平D, 食左野同夜晚就大好多, 明顯係肚皮鬆左. 紮肚對我幫助不大.
2. 可以去到水腫同袪肚風. 我坐月坐左兩個月, 陪月己經幫我去左好多水腫同肚風, 但係做 treatment 果陣都見到效果.

3. 幫腹直肌回復 (另一個JM話無寒背, 其實係同一道理).
4. 由下而上咁紮應該唔會胃下垂.

我肚臍對上同 hips 差10吋, 滾桶式我覺得緊D, 但係可能我身型問題會快D走位 (縮左上去). 打結無咁易走位, 不過無咁舒服. 另外, 第三日hips 己經出 粒粒, 好痕... 係正常反應.

大宅

回覆樓主

我朋友生完試過紮肚,上門做的,效果幾好喎⋯⋯佢話係收復腹直肌,10次為一個course

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Yes, and it is a lot cheaper... but I'm afraid I would do it wrong and nobody can point it out :(

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

jenisa 發表於 17-12-17 19:24
請問有冇扎肚服務介紹

如果順產陪月會最尾嘅時候幫我扎埋肚,未生答唔到你扎成點
但知道佢有就咁接扎肚job,應該8000左右十次,每次一小時

禁止訪問

複式洋房

請問有冇扎肚服務介紹

我家姐生左三個月之後先扎,因為開刀個位未好之前唔夠膽做,但好返後好鬆。最後都係揾左間做,尖沙咀,好似做左十日?? 現在形好返好多。
開刀要遲少少先做得

複式洋房

請問有冇扎肚服務介紹

佢個間叫 Noble Pure
不過唔係上門,我見佢收返個肚好多
黎緊都我,有D 緊張

複式洋房

fishshum 發表於 18-3-6 10:43

我第二胎, 開刀, 兩個月先紮 (0岩0岩上上星期紮完), 其實有D遲. 我係做 45 mins, 6 d ...

好清楚呀!!
我有見有D 係好似木乃伊咁,無乜支點出力咁
個種真係無乜力
有個交叉cake 住個種好似勁D

大宅

想問幾生之前幾耐要BOOK?

別墅

babybreadmama 發表於 19-1-17 09:08
想問幾生之前幾耐要BOOK?

如果你有心水的紮肚公司或者是紮肚師,就可以打去問下先,佢哋都要知你預產期來預定個時間嘛。

大宅

DaDaSin 發表於 19-1-17 11:49
如果你有心水的紮肚公司或者是紮肚師,就可以打去問下先,佢哋都要知你預產期來預定個時間嘛。
...

仲諗緊張名雅果間定徐子娸果間。

呢度有冇人知?

別墅

babybreadmama 發表於 19-1-17 12:03
仲諗緊張名雅果間定徐子娸果間。

呢度有冇人知?

我唔知,但我的朋友是找私人紮肚師上門做。

洋房

C9Ma 發表於 17-12-19 07:46
我book果個係產後2星期開始扎(順產),開刀就4-6星期後。另外,有一間都建議順產後4星期開始,自己扎要留 ...

Can you share the company name. Thanks !

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 C9Ma 的帖子

2萬2才十次,太貴了,坊間大把只需$8xxx十次,如果同其他jm 一齊團購還會更平!大家可去Facebook search下,有大把選擇!生仔樣樣都需要錢,冇必要揀星級服務。

別墅

Kat00Kat 發表於 19-1-26 04:22
回覆 C9Ma 的帖子

2萬2才十次,太貴了,坊間大把只需$8xxx十次,如果同其他jm 一齊團購還會更平!大家可去 ...

22K/10次真的太貴了,如照片上的效果是由有經驗的按摩師以徒手操作深層按摩,都只收萬多元十次。

首頁

尾頁

跳至