網購天地

跳至
[淘寶] 淘寶VS京都

首頁

尾頁

伯爵府

圓圓2017 發表於 19-2-10 18:03
請問京東自提點在哪裏呢? 私运可以搵邊一間呀

官方免運費是多寶集運,訂時會顯示地址,各區有提點,我都係第一次寄香港不熟集運

翡翠宮

圓圓2017 發表於 19-2-10 18:03
請問京東自提點在哪裏呢? 私运可以搵邊一間呀

結算用香港地址,喺配送一項入去有得揀自提點,有詳細地址。

私集就任何一間都得。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-2-1 19:37
京東通常唔會用標價買,識用埋全品類券先抵 。

全品類券是什麼

翡翠宮

sochui 發表於 19-2-10 18:38
全品類券是什麼

即係買乜都用得,小部份例外啦,例如買2包米,199減100後¥149.8,我再用上125減10全品類券,咪平多10蚊囉。

領券中心、app内頁面、券媽媽app、微信京東、翼支付京東……等等好多地方攞到呢類券。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

京都 我發覺我要搜尋的貨物種類很少選擇。而且價錢偏貴 比較淘寶下

翡翠宮

ms.coffee 發表於 19-2-12 16:05
京都 我發覺我要搜尋的貨物種類很少選擇。而且價錢偏貴 比較淘寶下

京東主要用嚟買牌子貨,可以直送嘅貨都比較多,適合求穩陣嘅人士;求快又得,而家落單買自營商品,聽朝到集運倉,即發香港,而我琴日淘寶落咗2單都未知幾時發呢。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-12-19 14:17
私集從來可以集内地任何網站嘅貨,用咗N年。我今朝京東落咗單,趕今晚集運發貨,淘寶店家做唔到呢啲效率。 ...

請問他們集運是發什麼物流公司的?
是直接送家還是需要到發貨中心自提?

翡翠宮

mizuho 發表於 19-2-15 07:46
請問他們集運是發什麼物流公司的?
是直接送家還是需要到發貨中心自提?
...

京東直送用廣州快遞,有自取點揀,大多係多寶自取點,又有送上門,住宅到付$20附加費。

用私集的話,就跟私集流程,間間唔同啦。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-2-15 08:11
京東直送用廣州快遞,有自取點揀,大多係多寶自取點,又有送上門,住宅到付$20附加費。

用私集的話,就跟 ...

那是直接在京東下單,地址發廣州快遞?
唔好意思沒經驗

那在淘寶上是怎麼操作?怎樣找私集?

翡翠宮

mizuho 發表於 19-2-16 18:12
唔好意思沒經驗

直送的話,地址用香港地址或自取點,快遞係網站安排。

私集的話用私集提供嘅國内地址,至於用邊間,就要研究下,睇下舊帖,因應自己需要選擇。

我用開幾間,立信、晉越、點對點、增益……等,各有特色,例如點對點只計實重、立信乜都運無限制、晉越多自取點、增益大貨會送上門……

翡翠宮

mizuho 發表於 19-2-16 18:12
唔好意思沒經驗

不過京東滿99包郵完咗,等下次直送優惠再買啦。或者試下京東用私集轉運,京東配送到國内直係超級快,好過等啲賣家唔知幾時發貨,急貨最有保證。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-2-16 18:26
直送的話,地址用香港地址或自取點,快遞係網站安排。

私集的話用私集提供嘅國内地址,至於用邊間,就要 ...

感謝感謝你的分享
等我淘寶上搵下啲集運公司先
你真係專家

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-2-16 18:30
不過京東滿99包郵完咗,等下次直送優惠再買啦。或者試下京東用私集轉運,京東配送到國内直係超級快,好過 ...

感謝噻

民房

京東係直營, 淘寶多數係獨立商家入駐

首頁

尾頁

跳至