自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

有冇試過認真坐低傾下? 我早排都好想同老公分開,都係少少嘢就發脾氣,係咪都鬧。。。我地可以冷戰兩個月,除左必要嘅嘢要講外,其實時間完全冇嘢講,間屋得我同個仔把聲。直到有次,我又係好唔想答佢咁講左兩句,佢就同我講希望坐低好好傾,因為佢都知我想分開。傾完後,大家都有讓步,改善,而家暫時都唔錯,起碼冇點再嘈交。

公爵府

2018復活節勳章

明你感受。
淡了,好想自己一個,有返自我。
經濟方面真係要獨立到先好諗走,現實問題。

或者出去打工先,分唔分開下一步先再諗,等自己有返其他生活中心,冇咁困獸鬥,會覺得老公順眼返。

有朋友試過生完quit 左份工轉freelance,收入唔多,同老公困獸鬥又無工人,就睇老公唔順眼,又覺得要靠老公睇佢面色,感情差左,成日呻唔開心。
係最近接多左job, 好忙,咁又同老公好返好多,180 度唔同晒。

子爵府

雙方生活上最易為乜野而嘈???

如果已經冇乜感情, 其實係唔會點嘈交, 最多亦只會為小朋友嘈, 其他佢既一舉一動, 我踩佢都傻, 唔會有乜野嘈交~

差起上黎, 幾個月唔行埋平常事, 就係同屋住咁生活囉~ 唯一係覺得多個大人, 始終係做多左家務囉~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

oita 發表於 17-12-19 17:23
人係會突然之間變咗另一個人.....

事必有因⋯⋯

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

littlesister 發表於 17-12-19 17:01
何必成日講婚前唔知呢樣野呢!?大把男人女人婚前婚後唔同樣的
如果樓主係人夫,晨早被人插爆。
佢係C9,大家就體諒?

大宅

好難頂,同一間屋入面大家冇嘢講完全冇溝通,簡直係痛苦

大宅

回覆樓主:

樓主!認真問你,你是否永遠唔想再見到你丈夫??

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

為左個仔,認真同老公講一次心底既說話,如果佢仲想維繫頭家就比多次機會重新拍拖,睇下可唔可以重拾舊歡,試左唔得就協議和平分手

大宅

回覆樓主:

或者咁講啦我哋之間感情嘅流逝唔係一朝一夕,而係我用過好多眼淚佢訴求我心中所想,例如我希望係我生日嗰日兩個人去食一餐燭光晚餐,換來嘅結果係無視,時間再耐左,我連眼淚已經都唔會再流,因為知道再同佢講佢都唔會有反應有改善,慢慢由好在乎,變成已經冇咗感覺,其實呢種感覺係好恐怖,我好清楚我對呢個人已經心死

大宅

bbnice 發表於 17-12-19 17:52
樓主!認真問你,你是否永遠唔想再見到你丈夫??

我唔會唔想見到佢,但係原因就只係因為佢係亞仔個爸爸,仔需要爸爸,如果我同佢冇小孩, 我相信我可以一走了之一世都唔見。

大宅

fatchu@home 發表於 17-12-19 17:26
有冇試過認真坐低傾下? 我早排都好想同老公分開,都係少少嘢就發脾氣,係咪都鬧。。。我地可以冷戰兩個月, ...

有傾過呀,但係佢已經變到好萌室,佢覺得我無理取鬧,冇嘢搵嘢嚟做

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cyy828 發表於 17-12-19 18:15
或者咁講啦我哋之間感情嘅流逝唔係一朝一夕,而係我用過好多眼淚佢訴求我心中所想,例如我希望係我生日嗰日 ...
佢唔book,你book囉。好嗎?你去book燭光晚餐,再約佢去一齊食,可以嗎?
做比佢睇,教佢去怎樣做一個你喜悅的人。可行嗎?

我有好幾個朋友,都係自己book生日飯,再通知先生,都可以共度一個開心愉快的晚上架。
唔好計較誰去先付出,只要結果是大家都開心,都值得去做架。
唔好一個人呢埋喊,唔開心,不值得。

大宅

tester5 發表於 17-12-19 18:22
佢唔book,你book囉。好嗎?你去book燭光晚餐,再約佢去一齊食,可以嗎?
做比佢睇,教佢去怎樣做一個你喜 ...

換轉係兩年前你同我講呢番說話我一定會自己走去book,但係呢一刻我已經唔想再做呢啲嘢,或者咁講啦我唔會同佢兩個人去食飯啊,對住佢已經想毆。

公爵府

畀面勳章

cyy828 發表於 17-12-19 14:55
或者咁講啦,我同佢係性生活上面已經係完全破裂,有時同佢咩咩完, 我竟然覺得有啲被強姦嘅感覺同埋覺得自 ...

愛 其實可以培養番 你當初點解鐘意佢?

大宅

回覆樓主

阿仔11歲正準備步入反叛期,如果我係你為左個仔我會忍,忍到個仔大先離婚,到時個仔想跟邊個都無問題。暫時當住同屋主先囉。
除非你想搵第二個。有想搵個第二個呢個想法唔係錯,不過你要權衡下利弊。

伯爵府

回覆樓主

唔好輕易講離婚,當初的承諾呢?破裂的關係不是其中一方可修補,你覺得佢樣衰,你自己的面口又如何?去下婚姻輔導,尋求幫助

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主:

當佢係家人咁一齊生活。
你幾歲?如果30+還須要有愛情有sex, 可以諗吓追求下一段婚姻和幸福,但如果around 50,有生活伙伴重要啲…

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

littlesister 發表於 17-12-19 17:01
何必成日講婚前唔知呢樣野呢!?大把男人女人婚前婚後唔同樣的

X2 人會變
婚前婚後兩個樣既人大把

用戶要求終止服務

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實樓主自己都有晒答案啦!如果真係唔後悔,咁咪順從自己的心意lor,最緊要過後唔好嗟嘆。我祝福你好快作出一個最啱自己的決定。

公爵府

回覆樓主

你c6似乎無咩大錯,只係犯咗好多男人會犯嘅common mistakes。真值得你因此而離婚?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

首頁
12345...10

尾頁

跳至