想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

三月香港驗amh 和fsh .
amh.86
fsh 8.6

上星期驗到有進步
amh 1.3
fsh 6.7

咩吾係amh 只會一路跌,吾會升嘅咩?

大宅

bell18 發表於 17-12-20 23:38
amh.86
fsh 8.6

恭喜你吖
可唔可以分享下你做過啲咩令啲指數有進步吖?

大宅

fairymeow 發表於 17-12-21 09:29
恭喜你吖
可唔可以分享下你做過啲咩令啲指數有進步吖?

我呢四,五個月每天吃 q10

10月就睇左個半月中医吃藥針灸五次,之後吾想睇呢個,轉左凈針灸過六次.

我又吾條係針左好耐,我估係咪q10 有效 ?

大宅

bell18 發表於 17-12-21 10:36
我呢四,五個月每天吃 q10

10月就睇左個半月中医吃藥針灸五次,之後吾想睇呢個,轉左凈針灸過六次.

請問你每天食幾多mg呢?

大宅

ibean 發表於 17-12-21 12:27
請問你每天食幾多mg呢?

ubiquinol QH absorb 200mg
(reduced form of CO Q10)

大宅

bell18 發表於 17-12-21 22:29
ubiquinol QH absorb 200mg
(reduced form of CO Q10)

請問你e 隻係什麼牌子?我見係還原型,我諗梗食邊隻好,葉翠翠介紹食森下仁丹,都有隻還原型CoQH, 仲有另一隻JM 介紹既Kaneka

男爵府

amh.86
fsh 8.6

Fsh是每個月吾同架 你學樓下jm講做下運動 應該可以好d 同埋睡眠 情緒都會有影響
我幾年前fsh差不多20 今年中都自然生左仔仔啦

大宅

Manmanman12345 發表於 17-12-23 11:30
請問你e 隻係什麼牌子?我見係還原型,我諗梗食邊隻好,葉翠翠介紹食森下仁丹,都有隻還原型CoQH, 仲有另 ...

呢隻呀.

大宅

yoyocandy 發表於 17-12-23 11:54
Fsh是每個月吾同架 你學樓下jm講做下運動 應該可以好d 同埋睡眠 情緒都會有影響
我幾年前fsh差不多20 今 ...

我都知fsh 會吾同,但amh進步另我surprise. 因一直都以為應除年紀一路差吾會好.

複式洋房

amh.86
fsh 8.6

想問下你三月amh係咪0.86?

別墅

2024勳章

樓主係月經第幾日抽架?因為我問過好似要1~3日去抽會最準...

大宅

amh.86
fsh 8.6

我依家都對amh有左新既理解。

我2017年1月amh 0.15,

2017年11月 amh 0.18

2017年 12月 amh 0.87

原來amh係會升返既, 我地俾啲醫生呃左。

大宅

franchoi 發表於 18-1-1 18:45
我依家都對amh有左新既理解。

我2017年1月amh 0.15,

下,除左樓主,你amh 都升返?

請問係咪fsh同amh一齊day 2-3驗,是否同一間化驗所驗?
請問做左d咩?或食左咩amh升返?

叫天不應

大宅

bell18 發表於 17-12-23 12:01

我都知fsh 會吾同,但amh進步另我surprise. 因一直都以為應 ...

係囉,d醫生都係咁講,fsh可改善。但amh只會跌不會升,恭喜你。
請問你有沒做Ivf或照卵泡有沒改善?
叫天不應

大宅

kellypp70 發表於 18-1-1 22:59
下,除左樓主,你amh 都升返?

請問係咪fsh同amh一齊day 2-3驗,是否同一間化驗所驗?

除左我, 我仲有幾個朋友amh都升左。

FSH要Day 2或day3驗, amh就求其一日。

我做左好多野, 唔知邊個先最緊要, 綜合幾個jm講法:

運動,
浸腳,
高劑量還原型Coq10(不可長期食用)
DHEA
中藥
針+艾灸

大宅

bell18 發表於 17-12-23 12:01

我都知fsh 會吾同,但amh進步另我surprise. 因一直都以為應 ...

講埋FSH, 我十月份個FSH 42, E2低過5, 醫生同我講呢個係更年期指數, 搞到我當時灰爆。

好彩12月尾再驗, FSH 已經變返7.8, E2升返29

大宅

franchoi 發表於 18-1-2 08:36
講埋FSH, 我十月份個FSH 42, E2低過5, 醫生同我講呢個係更年期指數, 搞到我當時灰爆。

好彩12月尾再驗 ...

你好啊,請問你系邊度驗架?收費如何呢?貴嗎?謝謝

大宅

ibean 發表於 18-1-2 10:00
你好啊,請問你系邊度驗架?收費如何呢?貴嗎?謝謝

驗血既話, bk jm多數去仁健 因為佢最平

岱磯都好好, 戴醫生好好人

男爵府

回覆 franchoi 的帖子

你進步左好多。。其實,衰小小諗,醫生係唔係想做生意先咁講?

大宅

Yes_Mom 發表於 18-1-2 14:25
回覆 franchoi 的帖子

你進步左好多。。其實,衰小小諗,醫生係唔係想做生意先咁講? ...

要問醫生了

首頁

尾頁

跳至