跳至

首頁

尾頁

別墅

香港保護兒童會譚雅士幼兒學校 VS 仁濟醫院郭子樑幼稚園/幼兒中心如果有OFFER, 大家會SELECT 邊間?

大宅

回覆 sandyloyy 的帖子

揀仁濟醫院郭子樑幼稚園,因為老師好有經驗和較少蚊。

別墅

但係空氣好似不是太流通, 驚小朋友容易病

大宅

仔仔讀緊譚雅士N班,我覺得老師好細心,有耐性,放學時都會簡述小朋友今日在校事情,而且仔仔每日返學都好開心

大宅

啱啱先見到呢篇主題 唔知樓主最終選咗邊間.. 但都想同樓主分享下小朋友讀郭子樑經驗1. 學校環境細 但每個課室都有一排大窗通風完全問題
2. 老師都經驗豐富 而且大部份都好有愛心 對小朋友又有耐性
3. 老師人手足 我囡囡讀K3 佢班都有3個主要老師負責 ... 佢讀K1嗰陣係4個老師照顧一班 囡囡試過喺學校嗰陣比小朋友撞到塊面, 囡囡自己都唔覺有野, 老師見到即時通知我 有呢件事, 我覺得佢地對小朋友都專注
4. 學校課程我就覺得唔錯...除咗體育堂外 每星期仲請咗一位體操老師返黎教小朋友做體操, 同埋囡囡話教普通話, 老師會教跳舞 (我估係唱遊型式上普通話) 佢非常鍾意
我小朋友K1入去讀 開頭兩星期日日喊 到後來日日都話要返學 日日都話鍾意邊個個老師, 個人覺得係老師有愛心 小朋友先會鍾意佢地,
以上只係個人小小分享 絕對唔係賣廣告

洋房

michelle622 發表於 18-7-7 17:42
啱啱先見到呢篇主題 唔知樓主最終選咗邊間.. 但都想同樓主分享下小朋友讀郭子樑經驗1. 學校環境細 但每個課 ...

請問你上全日定半日的?

別墅

michelle622 發表於 18-7-7 17:42
啱啱先見到呢篇主題 唔知樓主最終選咗邊間.. 但都想同樓主分享下小朋友讀郭子樑經驗1. 學校環境細 但每個課 ...

多唔多大陸人?

首頁

尾頁

跳至