如果屯門兆彼,佳寶和梁李都有offer, 選邊間好?

gtogtochan
|
本身對屯門區不是太熟,請各位比意見。
oj_jojo
|
gtogtochan 發表於 17-12-21 10:22

兆彼已經知道?收信?
冰島極光
|
一定係兆彼先,梁李同佳寶同個级别,無乜所謂

gtogtochan
|
oj_jojo 發表於 17-12-21 11:05
兆彼已經知道?收信?

未,問定。比比意見
gtogtochan
|
冰島極光 發表於 17-12-21 11:50

Thank you
親親我好媽
|
冰島極光 發表於 17-12-21 11:50

點解一定係兆彼呢?兆彼係happy school,升小會有d吃力!梁李比較谷,升小會跟到!
kwing2002
|
親親我好媽 發表於 18-12-5 04:41
點解一定係兆彼呢?兆彼係happy school,升小會有d吃力!梁李比較谷,升小會跟到!
...

咁如果以下4間會如何?
兆彼,佳寶建生,雅麗斯,保田
親親我好媽
|
kwing2002 發表於 18-12-5 08:15
咁如果以下4間會如何?

建生佳寶最差!
保田,雅麗斯,兆彼,建生佳寶
ngaiiii
|
親親我好媽 發表於 18-12-5 04:41
...

無錯,我個個讀過梁李嘅朋友都同我講梁李升小學銜接好好,所以我先會揀梁李
ngaiiii
|
kwing2002 發表於 18-12-5 08:15
咁如果以下4間會如何?

我會揀保田
kwing2002
|
親親我好媽 發表於 18-12-5 08:40
建生佳寶最差!
保田,雅麗斯,兆彼,建生佳寶

請問建生佳寶比較下那方面差呢?

kwing2002
|
ngaiiii 發表於 18-12-5 08:45
我會揀保田

因為升小銜接好?
ngaiiii
|
kwing2002 發表於 18-12-5 08:53
因為升小銜接好?

係,聽聞幾間保幼,保田質素最高,但其實無論揀邊間都好,最主要搵到自己鍾意又適合小朋友既,網上意見僅供參考
kwing2002
|
ngaiiii 發表於 18-12-5 09:08
係,聽聞幾間保幼,保田質素最高,但其實無論揀邊間都好,最主要搵到自己鍾意又適合小朋友既,網上意見僅 ...

保田會否好谷?兆彼太happy?
雅麗平均?隹寶平均?
宜家都不太確定小朋友那間適合@@
保田兆彼仲等待結果

dolphinwl
|
ngaiiii 發表於 18-12-5 08:42
無錯,我個個讀過梁李嘅朋友都同我講梁李升小學銜接好好,所以我先會揀梁李
...

想問下讀過梁李既朋友係咪好谷 多功課?讀得開心嗎
karkarlala
|
請問知唔知道梁李有冇課外興趣班呀?
冰島極光
|
回覆 dolphinwl 的帖子

K1唔谷,k2後期少少谷,K3谷
冰島極光
|
回覆 karkarlala 的帖子

有,4點半到5點半,每星期一次要抽籤先有,要另交錢
ccllmama
|
gtogtochan 發表於 17-12-21 10:22

一定係梁李! 因為老師好好,有時家事都會幫忙
ngaiiii
|
dolphinwl 發表於 18-12-6 15:00
想問下讀過梁李既朋友係咪好谷 多功課?讀得開心嗎

其實我小朋友啱啱先k1,功課暫時黎講都簡單輕鬆,通常五分鐘內完成,小朋友都好鍾意返學,暫時都感覺唔到谷