自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Tszyinggggg 發表於 18-3-18 15:23
今日先試呢個湯,無洛鱷魚肉可以嗎,因為洛親鱷魚肉個女都吾飲!同埋請問你大概洛幾多碗水?我好你似洛多 ...

我通常虎乳靈芝落1两。其他就隨意,可以只落瘦肉。我就好似平時煲湯咁煲4個人飲。
有時煲幾碗,分幾日只比女飲。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我女上星期轉天氣都氣管咳,食左5日氣管藥都仲未好

大宅

yuensiu 發表於 18-3-18 22:10
我女上星期轉天氣都氣管咳,食左5日氣管藥都仲未好

我買左兒童蜂膠,再加樓上介紹食蜜糖,現時大概食左一至兩個月,我再留意多排呢轉天氣,若然明顯係好轉再分享比大家!

男爵府

回覆樓主:

睇中医調理,全部底衫小企領。

珍珠宮

gracelam 發表於 18-3-11 20:59
蜜糖水每朝飲, 阿仔本身有氣管敏感, 3歲開始聞氣, 聞左半年大有好轉, 但間中都會翻發, 特別係轉天氣時候, ...

請問飲蜜糖對流鼻血有改善嗎?

大宅

我是過來人,細女曾經一年七次支氣管炎/細支氣管炎,有年冬天和青蛙藥為伍,三歲開始學游水,冬天都無停,無加保健品,學游水後果年冬天已經無乜病,運動係對氣管好好的

珍珠宮

環保接龍勳章

hippoo 發表於 18-3-18 22:58
請問飲蜜糖對流鼻血有改善嗎?

有少少幫助, 潤肺冇咁燥! 係流少左。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

joyceyyk 發表於 18-3-18 23:06
我是過來人,細女曾經一年七次支氣管炎/細支氣管炎,有年冬天和青蛙藥為伍,三歲開始學游水,冬天都無停, ...

我仔都係游足1年水後風管就慢慢好。但細女就係游左2年夏天之後唔肯游,上年5月一游水可以敏感到要食類固醇藥水先止到。

上星期轉天氣食左5日氣管藥都未好(emoji)本身星期六停左無食氣管, 尋晚又咳要比返氣管藥佢食。 佢又唔嚴重,就係未好晒點都有dd...唉
我女都成日要食青蛙藥。

珍珠宮

回覆樓主:

為有安慰自己起碼佢食氣管藥都止到,唔算好嚴重

大宅

joyceyyk 發表於 18-3-18 23:06
我是過來人,細女曾經一年七次支氣管炎/細支氣管炎,有年冬天和青蛙藥為伍,三歲開始學游水,冬天都無停, ...

我小朋友2歲,我都想3歲先比佢學游水

首頁

尾頁

跳至