想買收息股

rl2999
|
各位,2018想買收息股,預算2萬-3萬,大家有咩建議?
Eric1121
|
rl2999 發表於 17-12-22 10:46
各位,2018想買收息股,預算2萬-3萬,大家有咩建議?

都係個幾隻
2 3 11 778 823 1038 2388 939 呢啲
Eric1121
|
Eric1121 發表於 17-12-22 11:26
都係個幾隻
2 3 11 778 823 1038 2388 939 呢啲

仲有好多不能盡錄
KingSo
|
還是公用股吧, 有利潤管制 ( 其實係保障 ), 點加息都冇有怕.
kittykwok385
|
回覆 rl2999 的帖子

kenken55
|
夠胆就買騰訊。
kittykwok385
|
回覆 kenken55 的帖子

700 吾係收息股
ckl38
|
預算2-3萬, 選擇唔係咁多......
bulubulu
|
kittykwok385 發表於 17-12-22 14:18
回覆 kenken55 的帖子

700 吾係收息股

700不是收息股,而且買一手要成四萬,手續費都唔平喎

yanyan-mummy
|
房託如405,435,808....
wyl
|

5, 6, 66, 823, 2800, 2822, 2823

6長線收息仲掂唔掂?
rl2999
|
ckl38 發表於 17-12-22 14:39
預算2-3萬, 選擇唔係咁多......

係呀⋯⋯
我諗住買2800 或3
Clara1225
|
我買939同87001三年,我覺得87001收息高,股價無咩上落都幾好吖,試過939狂跌87001都係平穩過渡
heha1997
|
Clara1225 發表於 17-12-30 09:14
我買939同87001三年,我覺得87001收息高,股價無咩上落都幾好吖,試過939狂跌87001都係平穩過渡 ...

汇贤产业信托持有的东方广场土地使用权,会在2049年结束,届时东方广场会归还内地合作单位。
wiki 這樣說,要留意。
markbrother
|
wyl 發表於 17-12-23 08:59
5, 6, 66, 823, 2800, 2822, 2823

6長線收息仲掂唔掂?

想知
ava_va
|
我買3,貪佢10送1
見好多都話買2800,點解?
babyhk
|
Clara1225 發表於 17-12-30 09:14
我買939同87001三年,我覺得87001收息高,股價無咩上落都幾好吖,試過939狂跌87001都係平穩過渡 ...

聽完望下87001 ,收息好像不錯喎,請問以往係咪除淨日前買都差不多價?
moonday
|
Eric1121 發表於 17-12-22 11:26
都係個幾隻
1038息率=?
hungredred11
|
我都想87001同6號仔收息
大斗夫人
|
ava_va 發表於 18-1-2 16:15
我買3,貪佢10送1
見好多都話買2800,點解?

3仔算高位嗎現在?
是否我買10手,到佢派息日會自動送1手?