懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

northernstar123 發表於 18-3-1 16:16
回覆 姚B爸媽 的帖子

騙佢是女有什麼用?佢應該覺得你會騙佢是仔才對嘛~ ^^ ...

因爲佢希望我哋騙佢話係女,到時生出來係仔……因爲佢女試過都咁騙佢奶奶

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

有啲係咁嫁,想當年我阿爺都係咁,佢其中1個新抱仲生2個女,無運行,唯有小見啲。我都生2個女 只要女人攞左屋企話事權,生10個女都唔駛驚,6299出聲,我會同自己講佢果頭近,唔駛忍好耐
想認識多啲屯門友

複式洋房

小平媽媽 發表於 18-3-7 17:49
有啲係咁嫁,想當年我阿爺都係咁,佢其中1個新抱仲生2個女,無運行,唯有小見啲。我都生2個女 只 ...

完全講中我心聲,我有時都會咁諗,佢哋都果頭近啦,佢哋覺得生仔重要關我咩事啫,反正又吾係佢哋幫我養

伯爵府

姚B爸媽 發表於 18-3-7 17:54
完全講中我心聲,我有時都會咁諗,佢哋都果頭近啦,佢哋覺得生仔重要關我咩事啫,反正又吾係佢哋幫我養
...

對,如果話生到仔俾層樓我就話博多個姐 62佢都無錢無面無身家分

想認識多啲屯門友

大宅

回覆樓主

佢覺得重要
但係我吾在乎佢覺得重吾重要
所以係吾重要!
個bb自己嘅 自己生自己養自己湊自己愛
做乜要比甘大壓力自己 生仔生女都係自己嘅
洗乜理佢甘多
更何況吾係仔就女架拉

珍珠宮

回覆樓主:

係掛~你生唔係佢生,話之佢~

伯爵府

小平媽媽 發表於 18-3-7 19:00
對,如果話生到仔俾層樓我就話博多個姐 62佢都無錢無面無身家分
...

比層樓我都彩佢有味,但如果係四叔果啲身家就唔同講法,會敬下老嘅

伯爵府

回覆樓主:

我有阿E嫁左個生仔有地分果啲男人,佢都生左2個女唔再追,當年好多難聽說話(唔關奶奶事,反而係啲叔伯輩)今時今日佢2個女同2個女婿都係讀大學以上嘅專業人士,孫都有6個,成條邨都無幾多個學歷高過佢地
想認識多啲屯門友

禁止訪問

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

我算係幸運,男家個個都鍾意女多。當然,男女佢地都錫

複式洋房

對我99勁重要, 一知我有左係女, 已經即講生多個, 仲要一定要係仔!! 我心諗... 到我控制GA?
生完坐僅月, 不停同我陪月講, 要生多個, 要生仔!! 煩到我講明唔再生~~ 我老公知我唔鍾意, 叫佢收聲先唔敢再提!!

大宅

回覆樓主

生仔生女我兩公婆都唔介意,又點會理我同老公兩人以外既人,又唔係生仔有地有田有屋分

男爵府

回覆樓主

唔重要,因為唔關佢事

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我奶奶又無開口要仔woo, 返而我同老公想全女班.. 可惜一女一仔!!

大宅

回覆 Cheese1220 的帖子

你有點慘,我個邊也是重男的,其實現在什麼年代了,講出來都無人信會不停被追問仔定女,問了又不信,期待是仔的奶奶多的是,一有了知是女就話日後姐姐照顧弟弟咁......我真的唔知講咩好...。咁下次如果又是女,我都控制不了。我不會和她一樣生咁多個的,我男家個邊大家族,因為奶奶要追仔,而且到佢追到仔了,佢覺得一個仔也是不夠的。佢追了二個仔,其他是女。所以就大家族了。

複式洋房

northernstar123 發表於 18-3-25 15:58
回覆 Cheese1220 的帖子

你有點慘,我個邊也是重男的,其實現在什麼年代了,講出來都無人信會不停被追問仔 ...

我都唔會為追仔而生!又唔到我控制!
我一結婚,男家個邊啲親戚已經講話生個細佬同個邊啲細嘅一齊玩!個下我已經諗,我第一個一定要生女XDD 點知俾我中左

我係幸好我62由我有左到生,都冇特別講過話女唔好!我女出世,佢都好錫我女,抱佢都怕整親佢咁!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

pigpiglamlam 發表於 17-12-24 13:52
唔重要,又唔係佢生,生舊叉燒都係我ge事。除非佢老公我62係好有米,有得分家產,咁我就會覺得重要囉:happy ...

講得好

別墅

回覆 northernstar123 的帖子

我都差唔多情況, 62奶奶都好想追孫仔, 得我隻佬一粒仔喎.
而家第二胎照到都係女, 唔知隻佬點交差

首頁

尾頁

跳至