懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

求大家俾正能量, 現在已36歲, 真係想試多一次。但又很擔心。

Msolivialeung    發表於 17-12-29 22:55

洋房

明白你心情
我係23w5d因寶寶先天性問題終止左懷孕。
最辛苦係先打死胎針再用自然分娩方法生出黎。
同你一樣好想要多次,但怕下一次都係咁(醫生說明一家有機會)
但你都要養好身體飲中藥做運動調理,或者用一啲科學啲既方法了解問題
例如驗精子卵子、試管嬰兒等等。
我認識位朋友40歲都可以生到小朋友,仲要唔止一位
共勉之
我都加把勁調理身體,等寶寶再黎,可以比一個健康既母體佢成長

大宅

回覆樓主:

我是昨天的事, 現在一想起就忍不住哭。我家人話坐月唔好喊, 但我真係好傷心難過

大宅

我之前share的
希望幫到你

慣性流產檢查
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20589612

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18467853

子爵府

回覆樓主

複式洋房

如果小產2次 應該係體質問題 要睇中醫調理好身體先好再懷孕 我都有小產過 食左4個月中藥調理身體之後就成功bingo 宜家15週lu 所以你都唔好灰心

大宅

cookie211 發表於 18-1-1 19:29
如果小產2次 應該係體質問題 要睇中醫調理好身體先好再懷孕 我都有小產過 食左4個月中藥調理身體之後就成功 ...

其實我已經有兩個小孩,但又小產兩次,所以都唔知有咩問題,到而家都平伏唔到,一講就喊

男爵府

expensive1912 發表於 17-12-27 11:15
求大家俾正能量, 現在已36歲, 真係想試多一次。但又很擔心。
明白你的心情好心痛. 調養身體最重要. 身體好咗, 好嘢自然會吸埋來. 飲食, 運動, 荷爾蒙,壓力大等都會有影響.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

醒目開學勳章

多休息, 身體早日康復! 其他事情不要多想, 遲D先再算
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

大宅

回覆 expensive1912 的帖子

唔好唔開心, 好多人想成功成孕都難, 我用左成1.5 年都冇BB, 最後用IUI 才生到個B 出黎,你都已經有2個小孩, 已經好幸福, 慢慢休養好身體, 重新開始, 冇得急

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

慢慢黎. 等心情平復番先至再諗.

你仲要湊兩個, 要休息多d.

大宅

回覆樓主:

我都明呀, 但好難話唔諗就可以唔諗,而家一諗起,提起就好唔開心。不過都多謝大家既鼓勵,我會努力的。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

回覆樓主

有啲野或者係命運註定,放開心情啦

大宅

加油, BB好快又返黎你身體架啦

首頁

尾頁

跳至