激活 VS 宏廣 VS 萊茵 VS 德怡 VS 英藝

yan1101hk
|
出年要幫BB報PN, 想小學入"宏信", 請問有冇用家可提供意見?
tigamama
|
yan1101hk 發表於 17-12-27 17:35
出年要幫BB報PN, 想小學入"宏信", 請問有冇用家可提供意見?

target直/私小學既話,要選英文語境較佳的,私立一定較優。津校唔係唔得,如果你屋企係native speaker就梗得(工人姐姐唔算),不然就要額外進補囉。
bobdylan
|
yan1101hk 發表於 17-12-27 17:35

考直私小學,萊茵必然是區內首選。
hoho1119
|
捨得俾錢讀宏信, 咁邊間(你列出的)都無所謂啦。不過宏信唔難入, 唔洗咁谷。
yan1101hk
|
回覆 bobdylan 的帖子

聽講萊茵都比較難入
yan1101hk
|
回覆 hoho1119 的帖子

點解咁講呢? 宏信比錢就入到?
yan1101hk
|
回覆 tigamama 的帖子

我地英文唔叻嫁,所以想佢讀英文學校
charity1017
|
首選會選激活或者宏廣,當然你想小朋友英文好都需要另外再向出面學英文及自己向屋企教
yan1101hk
|
charity1017 發表於 18-1-17 17:57
首選會選激活或者宏廣,當然你想小朋友英文好都需要另外再向出面學英文及自己向屋企教
...

明白. 我都諗住咁.希望到時入到激活或宏廣.
高秀蘋
|
charity1017 發表於 18-1-17 17:57
...

點解首選係激活同宏廣?
charity1017
|
高秀蘋 發表於 18-8-25 14:12
點解首選係激活同宏廣?

宏廣出名老師有愛心,小朋友返學返得好開心,同老師經常講小朋友向學校情況同有好多活動主題及share返D相給家長
高秀蘋
|
charity1017 發表於 18-8-25 21:52
宏廣出名老師有愛心,小朋友返學返得好開心,同老師經常講小朋友向學校情況同有好多活動主題及share返D相 ...

Sunkids呢?
貓皮
|
charity1017 發表於 18-8-25 21:52
宏廣出名老師有愛心,小朋友返學返得好開心,同老師經常講小朋友向學校情況同有好多活動主題及share返D相 ...

不過如果以升小成績來講,加州天地比宏廣好,宏廣基本上面試就收,加洲天地就難入好多,激活都要見兩次先收,報哂就最安全,有得選擇先係老闆
kittylaw123
|
我小朋友今年入读宏信小一,但过程都是要面试二次才可以入到
yan1101hk
|
kittylaw123 發表於 18-8-27 12:46
我小朋友今年入读宏信小一,但过程都是要面试二次才可以入到

請問你小朋友係讀邊間幼稚園?
comicwah
|
英藝絕對係私校中嘅黑店
owen_ng