珠海海洋王國真係好好玩,(更新訂票詳情和交通)

rebeccalin
|

白天晚上都好靚,而且表演好精彩,適合小朋友玩的項目都好多。我在淘寶訂的套票。兩大兩細,三日兩夜,住馬戲酒店家庭房(行路去海洋王國五分鐘左右),包四張兩日海洋王國門票,四張大馬戲一等票,一餐馬戲酒店自助晚餐,一共4217人仔。不過馬戲酒店自助餐冇企鵝酒店好,大馬戲都冇廣州長隆好睇,個場比較細,但因為是室內場,所以會比廣州長隆舒適,可以自己選擇睇唔睇。我又在淘寶買了企鵝酒店自助早餐,可以睇住企鵝食嘢,小朋友好開心。仲有如果只住一晚的話,建議唔好睇馬戲,一定要睇海洋王國晚上八點的海洋保衛戰表演,精彩過迪迪泥的煙花N倍。仲有海豚和其他動物的表演都好精彩。地方冇海洋公園大,不過好好行,幾乎全部平路,而且地方好乾淨企理。老實講,我覺得比迪迪泥和海洋公園都好玩好多。之前我係迪迪泥的超級粉絲,勁鍾意睇煙花,如果冇煙花睇,可能以後都唔會去了。情願遠D再來珠海 。我係淘寶訂票,去到大堂取了房卡就去票務中心取門票。交通方面,回程係酒店門口坐的士約40分鐘帶九州港碼頭,的士費100蚊,半個鐘一班船,到蛇口碼頭大概一個鐘頭,然後係蛇口碼頭搭20分鐘左右約35蚊的士到深圳灣口岸。船飛成人120人仔,長者和120cm身高以上小童60一張,我個女唔夠120高,唔洗買飛,不過會有座位安排俾佢坐。 淘寶訂票link【我在飞猪 发现了一条旅行好线路, 我们一起去啊!】http://m.tb.cn/h.zIizaw 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥U01Y0QJxoWU¥后打开(emoji)手淘(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
三棵樹
|
rebeccalin 發表於 17-12-27 19:43
白天晚上都好靚,而且表演好精彩,適合小朋友玩的項目都好多。

有興趣,自己去定join團 ?
入場好似都幾貴
Moti
|
請問距離澳門遠唔遠?
汽水餅
|

想問你係邊到Book? thx
banbanmm
|
去過世界各地很多樂園式水族館,它是唯一一個我覺得比海洋公園勁的樂園

hokayanqqq
|
假日會唔會好多人要排好耐?
rebeccalin
|
hokayanqqq 發表於 17-12-27 20:10
假日會唔會好多人要排好耐?

這幾天不是大陸假期,人唔多,一般0-10分鐘左右就玩到
rebeccalin
|
Moti 發表於 17-12-27 19:50
請問距離澳門遠唔遠?

離澳門應該唔遠的。沿路來都見到有路牌指去澳門的
creambb
|

請問住咩酒店
喜喜天使
|

jollyma
|
banbanmm 發表於 17-12-27 20:09
去過世界各地很多樂園式水族館,它是唯一一個我覺得比海洋公園勁的樂園

...

咁犀利?確實好多外國水族館都好把鬼,海洋公園已經係我心中最愛
Honey
|
24 & 25/12 我家都有去,真的不錯。
rebeccalin
|
banbanmm 發表於 17-12-27 20:09

...

絕對認同。我覺得比海洋公園有過之而無不及。唯一可能不及海洋公園係冇得坐纜車 ,不過我畏高,唔坐好過坐
rebeccalin
|
汽水餅 發表於 17-12-27 19:52
想問你係邊到Book? thx

一樓已經加左訂票方法
wong2323
|
白天晚上都好靚,而且表演好精彩,適合小朋友玩的項目都好多。我在淘寶訂的套票。兩大兩細,三日兩夜,住馬 ...
兩年前去過,晚間煙花表演非常精彩,值得去
creambb
|
白天晚上都好靚,而且表演好精彩,適合小朋友玩的項目都好多。我在淘寶訂的套票。兩大兩細,三日兩夜,住馬 ...

馬戲係咪動物表演?
rebeccalin
|
creambb 發表於 17-12-27 21:56
馬戲係咪動物表演?

人表演多過動物。而且場地好細,覺得D動物唔夠地方表演
creambb
|
rebeccalin 發表於 17-12-27 21:58
人表演多過動物。而且場地好細,覺得D動物唔夠地方表演

馬戲酒店企理嗎?我見企鵝酒店貴好多
PINKYLOLL
|
長隆煙花真係好睇過迪士尼好多

c.vieri
|
rebeccalin 發表於 17-12-27 21:46
絕對認同。我覺得比海洋公園有過之而無不及。唯一可能不及海洋公園係冇得坐纜車 ,不過我畏高,唔坐好過坐 ...

去過二次,都係暑假去。

橫琴酒店個水上樂園同海洋王國個水族館最正