自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我都對呢個樂園幾好評價,好值得去。唯一一樣唔好,我唔鐘意動物園,D熊真係好慘。

珍珠宮

畀面勳章

jollyma 發表於 17-12-27 21:35
咁犀利?確實好多外國水族館都好把鬼,海洋公園已經係我心中最愛

我都好鍾意海洋公園,去咗幾十年都仲好鍾意去。由海威小姐、到引入企鵝、海象,每一次都好興奮。

但人家有好多條白鯨、鯨鯊、海牛、海象、北極熊丶北極狐⋯⋯。餐廳中,不同的企鵝就在身邊游來游去,其實已經不只是贏海洋公園少少,只是海洋公園較多感情分,和近。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

長隆確實搞得唔錯,由當年望住白老虎食早餐,馬戲表演,到而家海世界,確實帶比好多細路不少童年回憶。
我未去過海洋世界,咁如果中學生去,啱唔啱玩?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

rebeccalin 發表於 17-12-27 23:31
哈哈,我個女都係,特登去睇左幾次海豚表演,海獅,白鯨表演都去睇,好似你仔仔一樣舉手舉到上天花,把聲 ...

係淘寶網點拎門票同套票?

公爵府

牛年勳章

jollyma 發表於 17-12-28 17:46
長隆確實搞得唔錯,由當年望住白老虎食早餐,馬戲表演,到而家海世界,確實帶比好多細路不少童年回憶。
我 ...

中學生應該都會喜歡的,有些機動遊戲要大少少先玩到

公爵府

牛年勳章

lam133 發表於 17-12-28 17:50
係淘寶網點拎門票同套票?

去到酒店你同大堂的人講,直接在接待處取了房卡,然後去票務中心取票就可以了

洋房

三棵樹 發表於 17-12-27 19:48
有興趣,自己去定join團 ?
入場好似都幾貴
我都覺幾貴下

珊瑚宮

rebeccalin 發表於 17-12-28 17:58
去到酒店你同大堂的人講,直接在接待處取了房卡,然後去票務中心取票就可以了
...

唔該

想去4年都未到
等秋季去好些

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

請問如果唔睇馬戲係咪2日1夜就夠

珍珠宮

2018復活節勳章

rebeccalin 發表於 17-12-28 00:41
橫琴灣,企鵝,馬戲係三間酒店的簡稱。企鵝酒店最近海洋王國,行路去兩分鐘,馬戲酒店要行五分鐘。橫琴灣 ...

唔好意思呀樓主,我上網search 珠海海洋王國係長隆國際海洋渡假區,請問是否等如啲人成日講嗰個長隆(有白老虎同好多動物嗰個渡假村)入面呀,搞到好混亂呀,唔好意思。

公爵府

牛年勳章

nainaitze 發表於 17-12-28 18:33
唔好意思呀樓主,我上網search 珠海海洋王國係長隆國際海洋渡假區,請問是否等如啲人成日講嗰個長隆(有白 ...

長隆有兩個樂園的,一個在廣州番禺,睇陸上動物的,另外一個在珠海海洋王國,係海洋生物為主題的。

公爵府

牛年勳章

blackberry 發表於 17-12-28 18:24
請問如果唔睇馬戲係咪2日1夜就夠

如果唔睇馬戲,兩日一夜夠玩的,不過可能會玩到唔捨得走

珍珠宮

2018復活節勳章

rebeccalin 發表於 17-12-28 18:51
長隆有兩個樂園的,一個在廣州番禺,睇陸上動物的,另外一個在珠海海洋王國,係海洋生物為主題的。
...

明白了,謝謝。
我都想帶小朋友去玩吓,當然最重要係我都好想睇煙花

男爵府

回覆樓主

我都剛剛去了,非常滿意,比海洋公園更多野睇,更多野玩。 但點解不去屯門搭船呢?

珍珠宮

睛靈勳章

nainaitze 發表於 17-12-28 18:33
唔好意思呀樓主,我上網search 珠海海洋王國係長隆國際海洋渡假區,請問是否等如啲人成日講嗰個長隆(有白 ...

長隆渡假區既動物園,裏面有多隻白老虎,而其中有兩隻係養咗响酒店裏面,所以食早餐時會見到佢地,但而家好似已經冇咗,因為都有十幾年,另外有一邊有水上樂園,又有歡樂世界玩機動遊戲,黃昏有馬戲表演,以前去玩,一係住長隆酒店(最貴)或祈福新村嗰邊
而橫琴渡假區,應該係近幾年新建,有海洋王國,不過我都未去過,同樣了解中
呢兩幅圖幫到你

珍珠宮

2018復活節勳章

jollyma 發表於 17-12-28 20:14
長隆渡假區既動物園,裏面有多隻白老虎,而其中有兩隻係養咗响酒店裏面,所以食早餐時會見到佢地,但而家 ...

謝謝你呀 好清晰呀,搞清楚了,之前真係好混亂

公爵府

牛年勳章

hoho1119 發表於 17-12-28 19:06
我都剛剛去了,非常滿意,比海洋公園更多野睇,更多野玩。 但點解不去屯門搭船呢?
...

我唔知屯門有船去呢。不過我呢度去屯門碼頭好遠。可能蛇口仲近D,同埋蛇口應該班次密好多,船飛應該都便D

大宅

回覆樓主

原來大陸冇聖誕假我而家先知添,唉,假期完就考試所以冇出門,但見幾個舊同事都去咗呢度玩,攪到我好後悔冇去玩,反正細路都冇溫習,但現在太急,我計劃復活節假去得唔得呢?大陸冇假放對嗎?謝謝

大宅

rebeccalin 發表於 17-12-28 21:38
我唔知屯門有船去呢。不過我呢度去屯門碼頭好遠。可能蛇口仲近D,同埋蛇口應該班次密好多,船飛應該都便D
...

我住天水圍,諗住跟你路線,謝謝你,另外,請問淘寶買飛可靠嗎?請問還有第二d平方法嗎?我最遠只去過深圳動物園兩次咋,嘻嘻

首頁
23456...7

尾頁

跳至