美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

hardyhardy 發表於 18-2-21 14:04
做過Amaini一般,雪花秀按摩超舒服,Menard 環境吾掂其他ok.

Menard 請問有冇針清?

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

cheuklokmom 發表於 18-2-21 14:18
我有係glycel Popcorn shop 做開, 吾算hardsell
我去過glycel門市做覺得好嘈,唔太relax

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

好怪架, 係用一D韓國(我無聽過)的品牌話曬ERNO LASZLO都係一個幾貴的歐洲BRAND
咁樣做有點排羊頭賣狗肉的感覺囉。。。。

大宅

bingbingmama 發表於 18-1-20 10:28
我啱啱去erno laszlo嗰度做, 環境不錯,但基本上完全無用佢地產品,除左最後做完曬所有野搽番佢地的cream.. ...

我係EL到做facial,係全set用EL架wor

複式洋房

雪花秀: 環境非常舒適,服務好好,個個美容師都好好手勢,唔算hard sell,有優惠會話你知,但唔買都可以,買一個大銀碼每次做既野去扣錢,亦可以只買一個療程買次數,facial 主要分4條line, 價錢大約$1700-3xxx, 偏貴,感覺都舒服,Facial 都會有肩頸,手腳按摩,但因為除左美白個Facial ,其他3條line都比較滋潤,個人覺得做完會"立" ,每次做療程前都會先浸腳,按摩因我怕大力,試過兩次都唔受到力度。
Valmont spa : 都係買大銀碼扣錢,亦可買次數,我去過中環,銅鑼灣兩間,中環大間D, 非常鍾意佢地既Facial, 因平時都係用佢既護膚產品多,每次做完好舒服,即時白滑保濕左,精神左,Facial 平均$1200-1800,如果用返佢地既產品黎講係一d都唔算貴,按摩師手勢都可以,試過做推脂都訓到覺,一樣唔算hard sell, 多謝都係介紹返最新優惠,唔買都唔會黑面

男爵府

回覆樓主

我有做開兩間:
雪花秀,join咗三年,係幾舒服,為差不多900一次。
Anumi(澳洲有機品牌), 只有奧海城,為580一次,Product OK, 用冷暖機導入,可以按埋手,手勢一般過得去,唯一唔好係好難book.

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

aryau 發表於 18-3-7 02:43
雪花秀: 環境非常舒適,服務好好,個個美容師都好好手勢,唔算hard sell,有優惠會話你知,但唔買都可以, ...
如果雪花秀同Valmont比較你會覺得邊間舒服啲?

子爵府

smellycat 發表於 18-3-7 12:04
我有做開兩間:
雪花秀,join咗三年,係幾舒服,為差不多900一次。
Anumi(澳洲有機品牌), 只有奧海城,為 ...
其實雪花秀spa我都覺得好難book

大宅

sin_cinderella 發表於 17-12-29 17:45
有做開品牌Facial嘅JM可唔可以分享下,例如環境、服務、效果、價錢等等....
想比較下轉會去邊間好 ...

請問那個品牌facial包修眉?

別墅

回覆 smellycat 的帖子

奧海城近我呀!!!但JM 您係anumi做完覺得有冇改善? 同埋係咪一家要JOIN COURSE? 買幾多次架?!

複式洋房

La prairie,美容師一啲都唔hardsell,harbour city 10樓嗰間環境好舒服,不過,因為我有跟開一個好好嘅美容師,所以而家喺Sogo到做,雖然只得一間房,但房間都好舒服。

Valmont,我試過Sogo thankful week時join facial package,雖然價錢優惠,但一定要喺番Sogo到做,而CWB Sogo嘅美容師手勢好唔ok,所以個package完咗,我就冇再join喇。

男爵府

°*風鈴..|| 發表於 18-3-7 14:17
回覆 smellycat 的帖子

奧海城近我呀!!!但JM 您係anumi做完覺得有冇改善? 同埋係咪一家要JOIN COUR ...

我之前兩個月冇做facial,做完係白淨咗,毛孔細咗,可能因為我平時好懶,唔full mask, 毛孔好粗膚色暗哂,所以好明顯,依家平均一個月做兩次已經穩定返。facial係要買course,我記得一次買係7次,不過你真係要有心理準備好full,book咗改期,好難轉返就近的日子。

別墅

llmom 發表於 18-1-24 00:45
但係搬咗去糖街我唔太鍾意!

同意啊
我都唔鍾意糖街
同埋間野好似愈做愈細咁。

公爵府

sin_cinderella 發表於 18-3-7 12:22
如果雪花秀同Valmont比較你會覺得邊間舒服啲?

雪花秀spa我keep住做咗幾年, Valmont我上個月去CWB spa做過一次, 效果就兩間都滿意, 但環境一定係雪花秀spa贏唒

子爵府

starz~ 發表於 18-3-7 22:22
雪花秀spa我keep住做咗幾年, Valmont我上個月去CWB spa做過一次, 效果就兩間都滿意, 但環境一定係雪花秀sp ...

咁你有無join Valmont ? 價錢如何?

大宅

micky320 發表於 18-1-20 22:34
La prairie 既白魚子facial 做完皮膚白左 keep到幾日,唔hardsell 的

呢個我都做過,堅得!

複式洋房

回覆 sin_cinderella 的帖子

如果講舒服同relax 就一定係雪花秀, 因為佢做Facial 都會有埋肩頸,手腳按摩,成個過程係去好享受咁的。(我係去spa果邊)Valmont 就似美容院式小小,有針清,針對性皮膚多d,我見佢Facial 都有好多款,選擇多d,效果會明顯D。

複式洋房

回覆 sin_cinderella 的帖子

我通常係book平日下午時段,如果指定就難book d, 唔指定就還可以,但我通常都係一星期前book。

男爵府

snowrice 發表於 18-3-7 15:24
La prairie,美容師一啲都唔hardsell,harbour city 10樓嗰間環境好舒服,不過,因為我有跟開一個好好嘅美 ...

請問可以share lp facial資料?得harbour city 10樓?就甘walk in?大概幾錢一次?有package價錢?

別墅

回覆smellycat的帖子

如果我一個月做一次都難BOOK嗎?同埋7次大約幾錢?>謝謝

首頁

尾頁

跳至