自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

豬B仔 發表於 17-12-30 16:22
大馬華人講英文咪同新加坡一樣,都係聽唔明。

以前成日笑d同事廣東話

哈~ 打過一次俾 H.com
一聽就聽得出係馬拉人 (因為我 c6 係坡仔)
一打熱線就有得揀廣東話定英文
其實是唔是都係同一個馬拉 CS 聽㗎?

男爵府

Meredith2014 發表於 18-1-15 01:55
D review 係咪會經過篩選?

最真實嘅review係去返該酒店品牌官網到睇,只有真係入住過果間酒店先會可以寫review。其餘果啲好似trip advisor咁,阿神阿茂登記個户口就可以寫。當然佢地有機際防止相關情況,但一定有漏網之魚。

大宅

馬拉雞 發表於 18-1-15 02:42
最真實嘅review係去返該酒店品牌官網到睇,只有真係入住過果間酒店先會可以寫review。其餘果啲好似trip ad ...

我試過比過comment一間好高rating酒店,個comment就一般啦,但無顯示到出來,唔知點解

子爵府

馬拉雞 發表於 18-1-14 23:55

其實入住前三兩日已已經知使吾使射走個客返中介網網站定酒店 ...

謝謝你解釋得咁詳細,明白多了

正義或會遲來但不會缺席

侯爵府

馬拉雞 發表於 17-12-31 11:10

又未入住點解吾可以。酒店一句話有工程有嘈音未ready,吹佢 ...

我覺得咁樣做生意, 冇誠信可言!
我自己就試過一次經酒店網訂日本酒店, 出發前幾日, 收現一個外國電話, 溝通一大輪之後, 原來係間酒店打來, 話我book嗰日俾唔到房我, 想tranfer我去附近另一間酒店, 後來幾日驚左一輪, 最後係住左一晚更好的酒店, 仲加埋自助早晚餐! 全部免費唔駛錢 ! 真係超開心

男爵府

Meredith2014 發表於 18-1-15 08:03
我試過比過comment一間好高rating酒店,個comment就一般啦,但無顯示到出來,唔知點解
...

知道某個旅遊網站有個機 制,某啲字眼,格式會trigger到電腦判判斷為假review 就吾會post出黎,就算 post左都會delete。但有時都會失效,假review post左,真review吾post出黎。但係酒店官網吾會有咁嘅情況出現。

侯爵府

bebepopo 發表於 18-1-14 15:22
啱啱book 咗復活節酒店,條款係出發前三天可免費取消,同埋“於酒店付款”,而家諗落好唔穩陣,驚酒店俾咗 ...

我2017的聖誕節, 經A網訂左一晚 24號 的日本酒店, 超平, 又係去到先俾錢! 一路都好驚驚會取消我的booking, 出發前一個月email 去酒店再confirm, 成個星期後先回覆, 最後順利住宿!
超平價錢 : 鹿兒島市中心酒店, 雙人房連早餐, 仲有露天溫泉, 12月24日晚, HK$400, 如果被取消, 我都唔知邊度再搵咁抵的酒店房!

大宅

馬拉雞 發表於 18-1-15 12:25
知道某個旅遊網站有個機 制,某啲字眼,格式會trigger到電腦判判斷為假review 就吾會post出黎,就算 post ...

Isee 多謝解答!

大宅

trenycebaby 發表於 18-1-15 00:18
甘打上去hot line到訂係咪好d呢

打上Hotline 訂都ok嘅,咁幫你訂房果個cs都會有commission。有人幫你搵埋,check埋,都幾好㗎,又有錄音,有齊保證。

大宅

小驚 發表於 18-1-15 02:02

哈~ 打過一次俾 H.com

唔係,揀英文嘅就真係有鬼佬聽。英文果條line好似仲係24小時添。

子爵府

jolps 發表於 18-1-15 12:46
我2017的聖誕節, 經A網訂左一晚 24號 的日本酒店, 超平, 又係去到先俾錢! 一路都好驚驚會取消我的booking, ...

聽你咁講,我個心又定返啲
正義或會遲來但不會缺席

首頁

尾頁

跳至