自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Jasmine-4711 發表於 17-12-30 22:14
合约寫左你家地址,佢睇合约啦。

如佢拿你地址証明,如水电費單,就唔好俾佢,可能要借錢才要地址証明。寄 ...

有份合約就借到$,唔洗水電費單。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

做咗兩年住家都寫唔出個地址, 要問僱主?! 好憨喎!

複式洋房

佢自己住喺你屋企都會唔知地址?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

回覆樓主

地址 定 地址證明啊?

點會唔知地址啊
自己住邊都唔知?!

別墅

ChloeMa 發表於 17-12-30 23:49
有份合約就借到$,唔洗水電費單。

有合約就借到錢???
咁工人唔還錢會追僱主嗎?
呢d我好亂未係好識分,求解答,謝謝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

謙豬媽咪 發表於 18-1-20 01:15
有合約就借到錢???
咁工人唔還錢會追僱主嗎?
呢d我好亂未係好識分,求解答,謝謝

工人唔還$,收數佬會寄信、打電話追數,好多時僱主怕有事 (由其是家中有小朋友),會借$墊付。

首頁

尾頁

跳至