小米ih電飯煲

JJ2005
|
請問有無人用過小米的ih 電飯煲?好用嗎?
sasa7
|
JJ2005 發表於 18-1-1 17:39

好好用,最方便係可以用app 煮飯,一放工返到去就食得
chinglaambb    發表於 18-1-4 18:35
wcpcelia    發表於 18-1-2 16:34
lyh80115
|
sasa7 發表於 18-1-2 16:17

即係返工前就浸住啲米喺飯煲?
yuensiu
|
咁勁
imuran
|

我都想買,但請問D米,由朝早開始浸成十個鐘到放工先煮還好食嗎?我擔心呢個問題所以遲遲未買。我最想佢出分開注水功能,咁就perfect
simon138
|
imuran 發表於 18-1-2 18:13
我都想買,但請問D米,由朝早開始浸成十個鐘到放工先煮還好食嗎?我擔心呢個問題所以遲遲未買。我最想佢出 ...

其實你可先用自己個飯煲,試下先浸十個鐘才煮
imuran
|
simon138 發表於 18-1-2 18:27
其實你可先用自己個飯煲,試下先浸十個鐘才煮

Good point. Weekend 試吓
happylogin
|
我都想買,但請問D米,由朝早開始浸成十個鐘到放工先煮還好食嗎?我擔心呢個問題所以遲遲未買。我最想佢出 ...

佢有刻著東北米或絲苗米加水位,你可以以東北米嘅水位黎著。冇咁淋
happylogin
|

你除左煮飯仲有做咩菜式?佢可以炆野

JJ2005
|
請問你上淘寶買?定香港小米買?
JJ2005
|

請問你係淘寶買?定小米香港買?
Abbie_mimi
|
煑飯係咪要一個鐘?
simon138
|
JJ2005 發表於 18-1-3 00:34
請問你係淘寶買?定小米香港買?

如價錢不是差太多,應在香港小米官網買
Happyhappylive
|
JJ2005 發表於 18-1-1 17:39

我剛買呢款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
happylogin
|
壓力ih只有淘寶或京東先有,ih香港小米都有,價錢參不多
happylogin
|
Happyhappylive 發表於 18-1-4 14:57
我剛買呢款

小米ih電飯煲聲稱係p牌個鑄釜電飯煲工程師設計。
Jny
|
Happyhappylive 發表於 18-1-4 14:57
我剛買呢款

呢款好用
SW_Ball
|
Abbie_mimi 發表於 18-1-3 23:41
煑飯係咪要一個鐘?

快煮40分鐘
|
我剛買呢款

呢款幾錢?
ian723
|
我好多朋友們都誤解
米浸咗咁多個鐘煮出來變壞飯

其實唔會。

以前仔女帶飯

我都係前一晚洗定加好水

第二朝訓醒扲掣

D 飯一樣彈牙