自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆樓主

唔借,冇底深潭嚟㗎
同佢講,你D錢要嚟開飯,如果佢冇飯食,可以上嚟食,錢就冇得借

子爵府

回覆樓主

賭仔借多多都吾夠你答佢借幾千開飯能力上做到,還債就真係幫吾到手

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

kyliema2006 發表於 18-1-2 14:28
第一次都會借既,不過未必借足,亦預左係俾。同埋會講唔會有下次。

我都係咁話,吾借足,等佢再問其他

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

超級特務 發表於 18-1-2 14:05
感情好嗎?
你預咗俾佢。
忠告: 借錢梗要還, 咪俾錢親戚。

忠告好搞笑

珍珠宮

greentea901 發表於 18-1-2 14:02
親呀姨 我唔借就會問大耳loan 借
其實搞到呢個田地點都會借 3萬蚊唔係大數 但都係辛苦錢儲番黎 預左佢冇得 ...

一定唔會借,賭仔係世界上最信唔過嘅人,而且一定無得還,分分鐘攞去賭大啲,我會同佢講“你鍾意就去借財仔,借乜都好,一個賭錢一個吸毒,絕對唔會幫,死係我面前都唔會幫。”

真心想幫佢就要狠心斷佢後路,否則佢只會越賭越深。

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好借,話自己都手緊算!
幫一次,沒完沒了, 賭仔無本心嫁,
借一次唔洗兩個月又有第二啲原因問你借,
仲有唔洗旨意佢會還。
屋企有個呢啲人,全家都有排煩

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

send兄弟幫比佢借,依家借錢好容易. 賭債你要借就當比左佢算,唔好諗住還.

禁止訪問

子爵府

ic34 發表於 18-1-2 14:10
話明"辛苦儲番黎"...比著我吾會借啦,自己錢銀吾係手鬆喎

認同,一係唔好幫,一係幫到底

幫到底意思清晒所有數(估計唔止3萬吧),之後要經濟封鎖佢,所有收入歸你管,斷晒佢所有聯絡(家人除外),每日報告行縱。
以上絕對行為有效,親身經歷,但你做到嗎?

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我唔會鬧佢。都唔會寫借據,要還嘅點佢都會還

子爵府

回覆樓主:

呢度只有一種人贊成妳借出 --
「債仔一族」!

侯爵府

回覆樓主:

借錢就唔會

幫下手搵人介紹份筍工俾佢,內地4000至5000一個月,半至一年約簽好幫人打工
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實搞到呢個田地點都會借 3萬蚊唔係大數 但都係辛苦錢儲番黎 預左佢冇得 ...

可以話你聽,無底深潭!! 你預左比,冇得還不特止, 佢可能會怪你借比佢,等佢心熊,再賭大d, 欠得更多。 你要知賭仔姓賴!
你今次借比佢,佢過骨,佢一樣會繼續賭,下次會問你/大耳loan再借。賭開係唔會識收手。
一場親戚,如果好熟,美其名借,但要講明辛苦錢已經借晒比佢,唔會再有下一次。

大宅

回覆樓主:

三萬就無架啦,一萬算啦,當幫佢個仔!果兩萬佢自己諗辦法,太順攤佢好易回頭。兩萬佢係大陸應該會借得到。

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果賭錢就一定唔借

公爵府

回覆樓主

你今次借到,下次又再揾你借
可能還幾百,之後又再借
舊債未清,新債又黎

大宅

回覆樓主:

如果感情好,我會借,不過會拖到最後一刻再同佢講呢筆錢我都係幫佢借返黎比佢還債,一定要還,講真,預左佢唔還嘅,不過做戲做全套,得閒揾下佢,問佢幾時可以還少少,等佢唔好以為借錢唔駛還

如果感情唔好,我會話我都冇

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔借,賭仔難救

首頁
12345...7

尾頁

跳至