自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

我覺得算,不過對我來講割雙眼皮、整下巴呢D都冇乜野,又吾影響我,理佢

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

岚月亮 發表於 18-1-2 15:34
凡係後天加工整過既,我都當佢係整容
但我完全唔介意人地整容

同意

公爵府

回覆樓主:

箍牙算唔算整容就唔知,但話人果個-定係葡萄!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

普通箍牙只系矯正牙齒,我覺得唔算整容,並非整外表,只系整入面。

大宅

回覆樓主:

我覺得唔算。

箍牙唔代表一定變靚,最主要矯正牙齒位置,令牙齒整齊,刷牙時可容易地清除牙垢,減低蛀牙機會

侯爵府

2024年龍年勳章

唔算
如果算, 補牙算唔算
杜牙根, 整牙套呢

珍珠宮

將外表作永久改變, 我覺得算整容, 包括前一頁話因意外毀容而整容。
我見呢類不幸毀容人士, 手術之後改善樣貌, 佢地都係話自己係整容。
佢地都好正面看待整容呢個詞, 反而外人偏偏要幫佢地歸類為"唔算整容"

侯爵府

回覆樓主:

箍牙好平常咋喎

伯爵府

一句講晒, 唔抵得, 人地令左麻, 咪要搵d野話人唔係天然, 係整出黎囉, 計我話, 話知佢開刀整, 整得令, 我都想, 我怕痛又冇錢咋,,,,有邊個女人唔想令????

男爵府

回覆樓主:

梗係唔算啦,未同修眉一樣,執返好D牙啫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

應該唔算呱

琥珀宮

catgirl0927 發表於 18-1-2 14:36
有個中學同學出黎做野之後先去箍牙,箍完又真係靚好多,聽聞靚左之後多左人追,比人話佢箍個牙等如整容咁:t ...

「比人話佢箍個牙等如整容咁」

我有cool牙,成日都係咁講,覺得呢句唔係負面說話,係讚美説話,靚到好似整咗容!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我覺得唔算

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得算~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

以前算係。 宜家太普遍,算唔算都會整。

水晶宮

回覆樓主:

嗰位同學太冇知了。

侯爵府

我覺得算,因為牙齒係天生,咁矯正左都應該算係整容,不過都有分大整同細整,之前電視有個節目講cool 牙,有個女仔係倒及牙,下巴好兜,佢cool牙時,直頭係要喺下顎骨度切一忽仔出嚟,跟住唔知點樣拉返個下巴入去,咁我覺得呢啲直頭冇得爭議,一定係整容。

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

算既話我整左兩次了

珍珠宮

回覆樓主

嚴格來講,但凡改變天生就算整容.(倒及牙,爆牙,哨牙等都會影響容貌,cool 完唔單止牙齒矯正左,口形&下巴都美觀左,多少對容貌有改變)
但cool 牙係比較無創傷性,亦唔會有後遺症。所以
無大問題。

利申:我仔cool 緊,女今年內都會cool

首頁

尾頁

跳至