暑假去泰國機票

kocian
|
如果訂CX, $2700, 算唔算貴?
SandyKL
|
kocian 發表於 18-1-2 21:35

貴,同事訂咗曼谷7月16日6天出發CX, 包哂費用$24XX,我已覺得貴。幫佢睇泰航同日子,時間少少唔同都係約$21XX。
wcpcelia    發表於 18-1-3 11:40
feifei_baby
|
SandyKL 發表於 18-1-2 21:44
貴,同事訂咗曼谷7月16日6天出發CX, 包哂費用$24XX,我已覺得貴。幫佢睇泰航同日子,時間少少唔同都係約$2 ...

暑假去係咪應該而家訂,定係等下?泰航ok嗎?
cattz288
|
feifei_baby 發表於 18-1-2 22:19

泰航平呀~
SandyKL
|
feifei_baby 發表於 18-1-2 22:19

價錢啱,可以宜家訂㗎勒,越遲要搏,好運會搏到平,但我覺得啱價就去馬,無為心掛掛。

我個人去泰國鍾意泰航多過國泰,同樣30KG行李,泰航機舒服過國泰。
seaheart88
|
SandyKL 發表於 18-1-2 23:24
價錢啱,可以宜家訂㗎勒,越遲要搏,好運會搏到平,但我覺得啱價就去馬,無為心掛掛。

我個人去泰國鍾意 ...

但我like cx班次。。。我喜歡早機。。。但又不想泰航7點幾
losttoa
|
我真心鐘意坐tg
Poyau
|

離暑假還有6個多月
可考慮等吓有無promo
SandyKL
|
seaheart88 發表於 18-1-2 23:34
但我like cx班次。。。我喜歡早機。。。但又不想泰航7點幾

泰航一樣有0755班機,航班時間唔少得過國泰。
seaheart88
|
SandyKL 發表於 18-1-3 00:28
泰航一樣有0755班機,航班時間唔少得過國泰。

我係話吾想要7點幾。。。想要9點幾十點幾個d班次。。。泰航好像要到12點幾才有
hodorchin
|
好似貴咗啲喎
kmyi0_0
|

舊年暑假連税$2400淨機票,差不多了!我係中午去下午返,如果要平都會有,時間唔靚,夜晚出發早機返

SandyKL
|
seaheart88 發表於 18-1-3 06:07
我係話吾想要7點幾。。。想要9點幾十點幾個d班次。。。泰航好像要到12點幾才有
...

9點幾10點好似冇,3月我出咗搭12點幾,鍾意呢個時間,泰國慢香港一個鐘,到酒店應該當地時間2點幾至3點,check in 通常 2點,對我幾便利。
|
SandyKL 發表於 18-1-2 21:44
貴,同事訂咗曼谷7月16日6天出發CX, 包哂費用$24XX,我已覺得貴。幫佢睇泰航同日子,時間少少唔同都係約$2 ...

包哂嘅意囤係稅項果啲,定連埋酒店
seaheart88
|
SandyKL 發表於 18-1-3 12:25
9點幾10點好似冇,3月我出咗搭12點幾,鍾意呢個時間,泰國慢香港一個鐘,到酒店應該當地時間2點幾至3點,c ...

我聖誕節09:10去到約中午。。。去到酒店。。。照比我check in。。。所以我喜歡選09:10 or 10:00個兩班。。。。。
mandy952
|

泰航啦,起碼空姐省鏡好多
SandyKL
|
9594 發表於 18-1-3 12:31
包哂嘅意囤係稅項果啲,定連埋酒店

稅項。
SKLH
|

我上年8月去坐CX $2500

SandyKL
|
seaheart88 發表於 18-1-3 12:39
我聖誕節09:10去到約中午。。。去到酒店。。。照比我check in。。。所以我喜歡選09:10 or 10:00個兩班。。 ...

喜歡泰國,酒店房間方面多,check in out都比較有彈性。
99dogdog
|

7月中,TG連稅二千有找