婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-4 09:01
多唔多JM因為各種原因, 淨係要同99住 (無左62), 係呢D單親情況下, 請問你地仲有無機會搬出去??? ...

唔係我,係我既一位親戚。佢老公獨子,得個有病既99,剛生個女無耐,同99一齊住,仲請左個工人湊BB同照顧99。99對女親戚無咩,但針對個工人,成日話要炒工人,但親戚兩公婆要番工,旨意工人湊B,而99生活不能自理,炒左個工人邊掂丫!

我親戚宜家頭都大埋。我話千奇要請工人,否則無工人家務唔通會叫個仔做咩,梗係個新抱做,跟住又意見多多,無工人,下個批評對象肯定係新抱

別墅

shannon_fky4186 發表於 18-1-10 09:27

唔係我,係我既一位親戚。佢老公獨子,得個有病既9 ...
我同你朋友case差不多 老公獨子加99 有病

多謝你share 我更加唔會生B.B. ,因為而家d野都我做哂, 個個有病99 都指意新抱做 ,佢個仔係金波蘿,一日唔搬都唔會生 ,日日對住有病99已經好抑鬱程度!
叫你朋友一定要請工人 否則做死自己 99唔會體諒新抱的 因唔係親生

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-10 09:38

多謝你share 我更加唔會生B.B. ,因為而家d野都我做哂, 個個有 ...

親戚老公宜家都煩死了有次99話你唔炒個工人我就死俾你看,親戚老公話我一早鎖曬D窗啦。99話我出去跳,親戚老公話你幾時丫?你跳落去我跟住跳。99先唔出聲。

個工人其實唔錯,朝朝晨咁早準時煮早餐俾99食。

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-10 09:38

多謝你share 我更加唔會生B.B. ,因為而家d野都我做哂, 個個有 ...

我都同我媽講,個親戚好勇,夠膽嫁呢個老公(佢老公幾孝順咖),仲響未接99黎一齊住時,已經大肚。

我話我既話就唔敢搏勒,話曬我人生要因為一個男人屈幾十年,除非我愛個男人愛到發燒啦。

別墅

shannon_fky4186 發表於 18-1-10 09:48
我都同我媽講,個親戚好勇,夠膽嫁呢個老公(佢老公幾孝順咖),仲響未接99黎一齊住時,已經大肚。

我話我 ...
唉 有得返轉頭我都唔敢嫁 d人, 99都痴線的新抱同個仔出埋錢請人服侍自己又唔鐘意
佢有病又照顧唔到B.B.
呢d99 真係自私到爆 唔死都無用 (我個個都係)

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-10 09:59
唉 有得返轉頭我都唔敢嫁 d人, 99都痴線的新抱同個仔出埋錢請人服侍自己又唔鐘意
佢有病又照顧唔到B.B.
呢 ...

JM 你同99住唔容易呀!日日如履薄冰咁

我自己一個星期都有一日會去夫家過夜,雖然我6299同姑9們都好好,但響人地屋企點都會唔自在,會好小心;好似夫家人人習慣早起身,我屋企習慣自然醒,去夫家我都唔敢太遲起身,但起身老公又去左做gym,得我同姑9又尷尷尬尬咁。還好我屋企規矩嚴又潔癖,夫家就隨意好多,咁我都容易處理。

不過,最後為左唔洗對咁多尷尬,我都係呢個早上揾份補習早早出門。

別墅

shannon_fky4186 發表於 18-1-10 10:42

JM 你同99住唔容易呀!日日如履薄冰咁
係呀...日日都要睇人面色做人...
你同你老公分開住嗎?

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-10 11:48
係呀...日日都要睇人面色做人...
你同你老公分開住嗎?

暫時係啦,今年年尾搬出黎一齊住。

別墅

shannon_fky4186 發表於 18-1-10 12:07
暫時係啦,今年年尾搬出黎一齊住。
都好呀 唔使一齊住就天下太平了

公爵府

奶茶走甜 發表於 18-1-4 09:01
多唔多JM因為各種原因, 淨係要同99住 (無左62), 係呢D單親情況下, 請問你地仲有無機會搬出去??? ...
我, 好彩 09 年結婚, 住左幾個月, 99 買到隔離座, 而家同住一個屋苑, 99 層樓仲升超過 double
我係佢福星

首頁

尾頁

跳至