自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

祝你好運, 試過一次,以後唔會再去!!!!

侯爵府

環保接龍勳章

good luck
上年都一家人去泰國,
點知最麻煩係我媽,
真心怕怕.
寧願俾錢佢自己同朋友去.

子爵府

虎到金來勳章

plan完叫你C6改, 每餐食自助餐或行夜巿自便, 好多野唔食得果位自己慢慢揀野食, 行程去下故宮呀, 大稻酲....呢D可消耗多D時間既地方, 你99睇完有意見就叫你C6自己改, 最好日日包車唔駛煩

象牙宮

回覆樓主:

睇下同咩人去囉,祝你好運! 我仔大,姑仔同叔仔D仔女又細,唔岩玩,所以係唔會一齊旅行

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實去幾日玩下,一家人好開心架

水晶宮

回覆樓主:

貼錢買難受

佢地講咩你都唔好搭嗲,做紙板人

佢地買野你彈開有咁遠得咁遠, 唔係要你比錢

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

4個字
祝君好運

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你準備幾萬蚊買手信埋單,無錢你奶奶會叫你俾卡,真人真事,奶奶去台灣旅行買咗一萬元手信,買玉果d 飾物所以好貴,奶奶同老爺兩個人只是帶咗三千台幣,同襯家一起去,嬲到個親家死,因為要佢個女俾錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ninachu 發表於 18-1-5 10:16
我同老爺奶奶以前去過5次旅行,今年新年第6次,同以前一樣都係我哋請(包機票酒店食自駡),次次都開心,今年 ...
老公都叫我plan一次成個family既trip, 仲未諗到去邊, 不過我覺得可以自駕, 其實問題細好多, 啱玩就行耐d, 唔啱既就上返車, flexible好多, 老人家行又唔行得耐, 但99就驚老公自駕喎, 可能最後跟團算
放下自在

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢D可免則免,既然冇得免,逆來順受吧

侯爵府

cattz288 發表於 18-1-6 12:43
老公都叫我plan一次成個family既trip, 仲未諗到去邊, 不過我覺得可以自駕, 其實問題細好多, 啱玩就行耐d, ...

今次帶老爺奶奶bb去沖繩自駕遊,以前带佢佢哋去日本韓國泰國一直跟團

带完老爺奶奶去旅行,我再带爸爸媽媽自駕遊,相信都好好玩

總之我哋呢D做細嘅出心出力出錢,老人家一定開心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ninachu 發表於 18-1-6 12:51
今次帶老爺奶奶bb去沖繩自架,以前带佢咃哋去日本韓國泰國跟團

带完老爺奶奶去旅行,我再带爸爸媽媽自架 ...
哈, 我就係自駕去沖兩次, 所以覺得好好玩, 但因為老公喺hk係唔揸車既, 所以99擔心c, 同佢自駕真係有找c feel! 跟團應該係good pick~
放下自在

侯爵府

Sa姨弄眾 發表於 18-1-4 23:28
黎緊新年要同99個邊d人去台北旅行我已經打定輸數返黎好多說話聽,
有無勵志d既故事可以鼓勵下我:囧 ...

如果跟圑還好

自由行死梗
淨係定早上集合時間都麻煩死
十個人有十種唔同的意見

子爵府

Sa姨弄眾 發表於 18-1-4 23:28
黎緊新年要同99個邊d人去台北旅行我已經打定輸數返黎好多說話聽,
有無勵志d既故事可以鼓勵下我:囧 ...

我就係唔想反面收場,推左唔去了

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

同過99去一次,講真冇下次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我年年都同老爺佢地大伯二伯佢地去旅行..

冇野架..反正我家係老爺全包的..家族旅行..
除左老爺..全村人都冇人可以話事...
冇得揀去邊.冇得揀食乜..連幾點食都冇得揀...
唯一自由時間係在酒店房..或者老爺話累唔活動..
叫我地自由活動之時(不過活動地點都係老爺話事)

我同仔覺得...FREE搭飛機,住酒店.FREE早午晚..
總會有一個自由時間去SHOPPING..
夠啦...

雖然有D地方明明可以去一日..
但係只係5分鐘..係車度望一望就走...
我同仔都話.算啦.都叫去過...
第二時有時間...自己再去囉...

所以同老爺的旅行..都係當跟團咁..探下路先

咁多年囉...我同仔都OK啦.年年都期待老爺叫去旅行...
反而我D阿嫂..次次去旅行前都死呻難呻..去到冇自由丫..
去左果個地方都唔知去左邊...
佢地係想點點點既旅行..

我就覺得..冇所謂啦..都係陪老人家..佢地想一村人去旅行..
想D子子孫孫陪住姐...我依D外人(新抱)...有得FREE去旅行..
做少幾日家務都好HAPPY...

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

係咪要每日廿四小時都一齊?如果可以,偶爾分頭行動,偶爾又會合,都可以好玩的。早幾年我第一次同C6兄弟幾家一起去旅行,開頭都有d擔心,但相處落又ok喎。我們現在plan暑假又一起去旅行,已經是第三次了

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

Good Luck~~~百忍成金,但我應該做唔到!

首頁
23456...8

尾頁

跳至