自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

就算林峯一度放低工作陪吳千語歐遊箍煲,又對外堅稱二人情侶關係不變,但到頭來吳千語都係堅決撇林峯,全因佢嬲同林峯拍拖5年以嚟,一直未有磚頭揸手。

誇張啲講句,吳千語同林峯拍拖5年,食嘅住嘅買嘅用嘅,應該都係林峯嘅。林峯不時都會送名牌俾女友,令沙田屋邨妹出身嘅吳千語一身名牌。15年開始仲有大屋住,林峯豪擲六千幾萬買薄扶林嘉林閣單位做愛巢。愛屋及烏,林峯更花使9萬租屋安頓埋吳千語屋企人。林峯咁抵得諗,吳千語仲有咩唔滿意呢?咪就係做咗佢5年女人,莫講話無樓揸手,據聞就連想男友買部車送俾自己,林峯都只係講咗一句:「你都無車牌。」唔怪得之吳千語心淡兼埋下離心啦。

至於新歡Brian,雖然兩人關係尚未穩定,但吳千語想有車有樓揸手呢點上面,Brian嘅成功率點都大過已經無望嘅林峯,話晒Brian家族喺舂坎角有幾間超級大屋喎,資產億億聲都唔止喎。就算唔係舂坎角大屋,吳千語都可以冧Brian送其他吖嘛。

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20180103/566334

男爵府

回覆樓主

吳千語秘釣百億富三代 堅決撇林峯

「我好愛好愛好愛,好愛好愛好愛好愛BB!」林峯曾說。

但他多愛千語BB都沒用,因為百億富三代、前全國政協兼地產商施子清的長孫Brian介入,林峯被吳千語叮出局,即時死亡。

近日吳千語不肯回應跟林峯的關係有無變,其實她去年已經提出過分手,當時林峯就停工陪她歐遊箍煲。

但去年五月,本身已經有離心的吳千語,在好友馬天佑介紹下識了Brian,在飯局一撻即着。這幾個月吳千語在橫店拍劇,Brian在上海有生意,經常飛去公幹兼陪她,所以這半年吳千語對林峯好冷淡。但林峯像是中了BB降一樣,不想知女友是否劈腿,只等她回心轉意。

由於吳千語未搬出跟林峯的愛巢,未弄清關係,一心釣大魚的她跟Brain交往亦好小心,免影響有紅色家族背景的新歡,以及Brian家人對她的印象。之前在香港見面,吳千語一定找馬天佑或Brian的朋友做掩護。

Brian和林峯家族都是大陸地產商,但Brian家族在政界有人脈,更發展大型基建,如起大橋、隧道、國道公路等等,家底厚到猜不透。

他由美國畢業返港,幫家族將原先出租率得三成的商廈,搵到客租出其餘七成地方,涉及數以億計租金。之後他就開始創業,現在主力發展科網地產公司,在中港、新加坡都發展得不錯。

雖然家族於舂坎角有幾間超豪大屋,但Brian不想靠屋企,寧願住西半山,出入坐地鐵。

吳千語慣了豪花林峯的錢,新歡這樣踏實,睇嚟要交吓戲喇!

http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20180103/566186

男爵府

回覆樓主

林峯冇仇報痛失吳千語 輸俾鑽級情敵施伯雄

拍拖5年,吳千語最後都判林峯死刑,鬼叫新歡Brian施伯雄財力同背景都比林峯雄厚咩!今次遇著鑽級情敵,林峯睇怕都冇仇報喇。

論年紀,林峯38歲,足足大吳千語14年。相反,新歡Brian只得28歲,同吳千語接近,亦都更加啱key。

論家財背景,林峯絕對稱得上係圈中筍盤,屋企喺內地做地產生意,老豆更有「廈門李嘉誠」之稱,齋聽個朵已經知道林峯家財唔講得笑。點知新歡Brian更誇張,身家何止億億聲!阿爺施子清係恒通資源集團掌陀人兼前全國政協,又係著名書法家兼商界「福建幫」嘅領導人物。另外,家族喺大陸亦有負責地產項目,而且專做大型基建,大橋、隧道、國道公路通統有份。除咗阿爺之外,老豆仲有三個阿叔都有政協銜頭,正正係一門5政協。

不過林峯係明星喎,香港、內地都大把世界,而且歌影視瓣瓣掂,chok一chok都可以變成一首歌,仲拎埋大獎添。當然,嚟自大台頒比自家人嘅獎,認受性就
至於新歡Brian畢業於被譽為「政治家搖籃」嘅美國喬治華盛頓大學工商管理學士,之後創辦網上房地產平台仲拎埋「網絡人氣大獎」。新歡舊愛嘅獎邊個「含金量」高啲,由吳千語情歸何處就一清二楚啦。

http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20180103/566266

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

恭喜林峯

APIGMA    發表於 18-1-5 15:24

男爵府

廷廷媽 發表於 18-1-5 08:49
恭喜林峯

終於甩難

福建人出名慳同貪錢,結婚女家要做好大份嫁粧。最怕失匙夾萬。

wcpcelia    發表於 18-1-5 09:20

寶石宮

2023年兔年勳章

孟母3000 發表於 18-1-5 08:48
林峯冇仇報痛失吳千語 輸俾鑽級情敵施伯雄

拍拖5年,吳千語最後都判林峯死刑,鬼叫新歡Brian施伯雄財力同 ...

恭喜哂...林峯

男爵府

回覆樓主:

林峯可能轉好運,同吳排拖咁耐越來越沉,吳應該唔旺佢,早分早着。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

林峯有$有樣(雖然係整),可以揀個好D!恭喜佢

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

大家既回覆好抵死

子爵府

MommyPanel勳章

回覆樓主

要豪宅直接搵老細包養咪得囉

侯爵府

畀面勳章

pi0219 發表於 18-1-5 09:08
大家既回覆好抵死

一面倒替林峯開心

別墅

回覆樓主

我個fd係林峯死忠fans,呢幾晚唔知佢有冇開心到瞓唔著

珍珠宮

回覆樓主:

我唸林峰都好傷

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

林峯的條件, 揾個更好的唔難呀

日月水火    發表於 18-1-5 09:37

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

個男嘅絕對值得搵個更好
請勿打招呼~

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

恭喜哂...峯哥
一個月最少省不少(又養埋她家人9萬租)

5年蛋都未孵到、俾條毛穿鼻就有

個個生三個、先至有英國大宅

想取人野、都要值笑C人個口

子爵府

circle119 發表於 18-1-5 09:25
恭喜哂...峯哥
一個月最少省不少(又養埋她家人9萬租)

唔同!果個係小3,呢個是女朋友

男爵府

回覆樓主

冇車牌唔買車好正常呱!

gobaa49    發表於 18-1-5 12:20

珍珠宮

回覆樓主:

一早應該分手啦

珍珠宮

好媽媽勳章

nanananana 發表於 18-1-5 09:27
唔同!果個係小3,呢個是女朋友