自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來想買switch,但佢好多game都係互動,又唔係太多game 啱我玩如果宜家先買3ds 會唔會好傻?
佢係唔係同nds 一樣係網上可下載games?
大約幾錢?
果買New Nintendo 3DS 加大版 日版定美版好?

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

willwillmom 發表於 18-1-5 11:52
本來想買switch,但佢好多game都係互動,又唔係太多game 啱我玩如果宜家先買3ds 會唔會好傻?
佢係唔係同nds ...

如果你好肯定SWITCH D GAME 唔啱玩而3DS 啱玩,咁緊係買3DS。無話傻唔傻既。而且3DS 只係SWITCH 價錢既一半。不過你要知道3DS 已經幾年,會越來越少大作係3DS 出。相反SWITCH 會越來越多大作出。今年年頭有卡比,卡比之後有躍西,聽聞新牧場已經開始左開發。

至於DL GAME.... 任天堂本身有 ESHOP可以用錢買正版下載版既GAME,以下自己反白 (但我諗你想問翻版,翻版有所謂既破解,但係買新機的話,系統問題要拆機先有得破解,即無左保養,自己上網打3DS 破解了解下,可以上網搵賣改左既新機,始終係唔合法既野我唔講咁多了。)

至於日/美版,睇你玩咩版本既GAME 多。
日版遊戲比較多(某一D GAME 只有日文版),香港比較易買同多2 手GAME 可以買,但係遊戲係日文。
美版D 遊戲睇得明,但係比較少GAME,亦唔係隻隻GAME 香港會入貨。

大宅

Kiko仔 發表於 18-1-5 12:29
如果你好肯定SWITCH D GAME 唔啱玩而3DS 啱玩,咁緊係買3DS。無話傻唔傻既。而且3DS 只係SWITCH 價錢既一 ...
唔該晒你阿,好詳細阿比你個新牧場吸引到我添

我想問係邊可以睇到SWITCH 將會有咩新GAME 出阿?

侯爵府

willwillmom 發表於 18-1-5 11:52
佢係唔係同nds ...

我個女同男友都係買左唔夠1年
我見佢地仲玩緊
上年去日本時仲同佢地去秋葉掃games tim
只要自己鐘意我覺得冇問題

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

willwillmom 發表於 18-1-5 13:37
唔該晒你阿,好詳細阿比你個新牧場吸引到我添
連登既任天堂討論有寫:https://lihkg.com/thread/512950/page/1

公爵府

回覆樓主:

唔好買3ds你會變孤兒仔,無gm玩
點解唔買ps4?

珍珠宮

Kiko仔 發表於 18-1-5 12:29
如果你好肯定SWITCH D GAME 唔啱玩而3DS 啱玩,咁緊係買3DS。無話傻唔傻既。而且3DS 只係SWITCH 價錢既一 ...

好詳盡
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

回覆樓主:

我想問我女想玩星夢定星光樂園,係咪3ds先玩到。。。我唔打機所以唔識

男爵府

回覆樓主

唔會呀 而家還出左2dsll好輕身 帶出去玩一流呀!
[imgsnc1/hs236.snc1/8333_131433388683_692473683_2435667_6391676_n.jpg[/img]

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

我買左部3ds, 冇乜點玩過.

首頁

尾頁

跳至