自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

感覺如何?

公爵府

回覆樓主:

我小朋友讀緊 ,讀左好耐,好好呀
主要d老師質素好d ,發音準 ,教正宗英文
因為我讀過好幾間 ,除左英國文化協會 abc老師d英文音最準同跟英國個套

大宅

babyco 發表於 18-1-6 00:19
我小朋友讀緊 ,讀左好耐,好好呀
主要d老師質素好d ,發音準 ,教正宗英文
因為我讀過好幾間 ,除左英國文 ...

請問您小朋友幾大?讀邊款課程?有讀iLearn ma?

公爵府

coolchi 發表於 18-1-6 00:22
請問您小朋友幾大?讀邊款課程?有讀iLearn ma?

讀緊ilearn ,之前讀過佢恆常劍橋同暑期班,覺得好先再轉ilearn 已經讀左好耐

大宅

babyco 發表於 18-1-6 00:25
讀緊ilearn ,之前讀過佢恆常劍橋同暑期班,覺得好先再轉ilearn 已經讀左好耐
...

你小朋友宜家幾大?英文有明顯進步嗎?

公爵府

coolchi 發表於 18-1-6 00:27
你小朋友宜家幾大?英文有明顯進步嗎?

讀緊k2 , 睇英文卡通片聽得明8 9成講咩 ,見到唔識既英文字自己識拼到7 8成 ,見到慢慢進步同 ,已經讀左兩三年

wcpcelia    發表於 18-1-7 09:07

公爵府

回覆樓主:

其實我之前都係其他post分享過,我讀過好多間 ,試過同一時間讀兩間 ,abc係最唔近我屋企既 ,但我最後都選左ABC, 因為abc最有系統 ,同活學d,老師質素好d

大宅

babyco 發表於 18-1-6 00:36
其實我之前都係其他post分享過,我讀過好多間 ,試過同一時間讀兩間 ,abc係最唔近我屋企既 ,但我最後都選 ...

咁你之前試過邊幾間呀?
謝謝分享,有無link可以比我睇返你分享的post? Thanks so much

公爵府

coolchi 發表於 18-1-6 00:40
咁你之前試過邊幾間呀?
謝謝分享,有無link可以比我睇返你分享的post? Thanks so much
...

我係回覆其他jm,讀過猴子 ,眼level , 王國 ,英國文化協會
猴子嗰間 EK都有jm分享過 ,經歷大同小異 ,參考下
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3563975

公爵府

回覆樓主:

你小朋友幾大 ?

男爵府

食得好勳章

babyco 發表於 18-1-6 00:48
你小朋友幾大 ?

想問清楚,你係話ilearn 好d定係abc 好

公爵府

nicole323 發表於 18-1-6 09:33
想問清楚,你係話ilearn 好d定係abc 好

係abc度讀ilearn

男爵府

熱血勳章

coolchi 發表於 18-1-6 00:10
感覺如何?

我囡囡K2開始讀Cambridge 到今年P4,讀得好開心。老師好細心,課程都好互動,佢有定期約見家長講小朋友進度,又会俾你睇下佢做的卷,你可以知道邊一方面做得好或未夠好

大宅

babyco 發表於 18-1-6 00:48
你小朋友幾大 ?

K2

大宅

lemonwegrass 發表於 18-1-6 09:40
我囡囡K2開始讀Cambridge 到今年P4,讀得好開心。老師好細心,課程都好互動,佢有定期約見家長講小朋友進度 ...

咁宜家上左小學英文成績好嗎?

翡翠宮

牛年勳章

我兩個小朋友都係abc讀ilearn,覺得好有系統,之前都上過monkey tree 同 eye level,都係覺得ABC 好d。尋晚去左由ABC搞既升小一座談會,有興趣想知多d可以pm傾,因好少過黎尼版

男爵府

熱血勳章

coolchi 發表於 18-1-6 10:28
咁宜家上左小學英文成績好嗎?

好彩小朋友對英文有興趣。好期待每星期上堂,好鍾意英文同ABC老師,有自己找chapter book睇。响傳統小學英文全級Top 10之內。感恩

寶石宮

2023年兔年勳章

babyco 發表於 18-1-6 00:46
我係回覆其他jm,讀過猴子 ,眼level , 王國 ,英國文化協會
猴子嗰間 EK都有jm分享過 ,經歷大同小異 , ...

謝謝分享

大宅

育兒性格勳章

lemonwegrass 發表於 18-1-6 09:40
我囡囡K2開始讀Cambridge 到今年P4,讀得好開心。老師好細心,課程都好互動,佢有定期約見家長講小朋友進度 ...

Cambridge 同iLearn有咩吾同?

男爵府

熱血勳章

lo1118 發表於 18-10-2 08:28
Cambridge 同iLearn有咩吾同?

Cambridge 一星期一堂1.5小時。iLearn Kinder 一星期三堂每堂2小時。

iLearn 有拼音讀寫 Cambridge 無

首頁

尾頁

跳至