嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用 ergobaby 360, 覺得好用, 舒服, 好收納, 用到阿囡兩歲, 大約12KG到, 佢就開始唔鐘意, 成日都話唔舒服, 所以轉左HIPSEAT(平淘), 佢會舒服D, 但係個HIPSEAT就"頂"住我對腳, 上車坐係度時仲辛苦, 到依家28個月大, 又唔肯用HIPSEAT 了, 鐘意就咁抱, 好彩淘左二百幾姐~

複式洋房

Ship@@ 發表於 18-9-11 14:46
我用 ergobaby 360, 覺得好用, 舒服, 好收納, 用到阿囡兩歲, 大約12KG到, 佢就開始唔鐘意, 成日都話唔舒服, ...

係唔係有hip seat都會有呢個問題,頂住對腳或者頂住個肚,因為一直以為有hip seat俾bb可以坐住會好揹啲…

大宅

我唔知係咪個個HIP SEAT 都會咁, 其實圍係腰位(中腰位), 行路時就無咁頂腳, 但腰會好收力, ergobaby 我係圍盤骨位的, 所以腰唔會痛, 好卸力.
另外, HIP SEAT 我坐時覺得好頂大脾, 因為上落巴士小巴唔會下下解開, 所以要忍一忍, ergobaby 就不會有這問題.
但用 ergobaby 時, 阿囡大脾內則係會有少少紅的, 可能佢又肥肥地, 所以佢話腳唔舒服, 咁我忍下, 就佢啦, 轉用HIP SEAT .....
我自己覺得 ergobaby 好揹D, 去過兩次旅行, 都係用佢

複式洋房

回覆 nicenicecarmen 的帖子

想要淘寶link 丫謝謝

大宅

Linglinglum 發表於 18-11-22 15:27
回覆 nicenicecarmen 的帖子

想要淘寶link 丫謝謝

Me too

大宅

我都考慮緊babybjorn 定ergobaby 360。
但身邊朋友又話要有hipseat。

首頁

尾頁

跳至